Ελλάδα-Κοινωνία Αδελφοποίηση του Γυμνασίου Αντιμάχειας με το ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κολωνίας
Κοινωνικά
20/12/2023

Οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας, συνοδεία των καθηγητών τους, Κοκαλάκη Χρυσής, Αβραμίδη Ιωσήφ, και της Διευθύντριας, Αμοιρίδου Μαρίας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Κολωνία, τέλη Νοεμβρίου 2023, για να επισκεφτούν το αδελφοποιημένο Γυμνάσιο – Λύκειο Κολωνίας.

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τη μαθητική κοινότητα του σχολείου μας, που εργάστηκε όλη την προηγούμενη χρονιά στο μάθημα των γερμανικών, με υπεύθυνη την κα Κοκαλάκη, μέσω τηλεδιασκέψεων με την καθηγήτρια γερμανικών του Γυμνασίου Κολωνίας, κα Σιδερίδου Σταυρούλα, για τη σύσφιξη των σχέσεών μας με τους Έλληνες μαθητές/τριες του Γυμνασίου-Λυκείου Κολωνίας.

Η επαφή μας με τους μαθητές και μαθήτριες αλλά και τους καθηγητές/τριες της ελληνικής ομογένειας μας γέμισε με συγκίνηση και μας έδωσε μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνόφωνη εκπαίδευση της Γερμανίας.

Η επικοινωνία μας με το ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κολωνίας, δεν περιορίστηκε στον χώρο του Γυμνασίου τους. Βρεθήκαμε και σε κοινή ξενάγηση στον καθεδρικό Ναό της Κολωνίας, καθώς και στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στη Schildergasse, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε το «πνεύμα των Χριστουγέννων» στην Κολωνία.

Η ομάδα μας επισκέφτηκε ακόμη τα μουσεία τέχνης Ludwig και Wallraf-richarzt, το μουσείο Σοκολάτας της Κολωνίας, το μουσείο Αυτοκινήτου (Motorworld), το Δημαρχείο Κολωνίας με τη Δράση του Timeride – «Η Κολωνία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο», καθώς και τη χριστουγεννιάτικη Phantasialand.

 

Η επαφές μας με το ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κολωνίας θα συνεχιστούν και στη διάρκεια της υπόλοιπης σχολικής χρονιάς. Περιμένουμε με χαρά να τους υποδεχτούμε με τη σειρά μας στο δικό μας Γυμνάσιο, όποτε το αποφασίσουν.\