Η Ένωση Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης» έκοψε την πίτα της
Κοινωνικά
22/01/2024
Το αδιαχώρητο στην εκδήλωση κοπής πίτας της Ένωσης Κωων της Αθήνας 

Με μεγάλη προσέλευση μελών, η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας, της Ένωσης Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης», παρουσία των  Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών,  Κώου και Νισύρου κκ.Ναθαναήλ και Σύμης, Χάλκης, Καστελόριζου κκ. Χρυσοστόμου, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, στην Εστία της Ένωσης επί της Αχαρνών  στην Αθήνα. 

Το παρών στην εκδήλωση,  έδωσαν μεταξύ  άλλων,  ο βουλευτής  Δωδεκανήσου κ.Βασίλης Υψηλάντης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  Κω και πρόεδρος της Αστικής εταιρείας ΄΄Ιπποκράτης΄΄  κ.Διονυσία Τελλή και ο επιστημονικός διευθυντής της Αστικής εταιρείας, Dr.Δημήτρης Γερούκαλης, ο κοινοτικός σύμβουλος κ Παναγιώτης Βασίλειου,  ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς κ Ιωάννης Φραγκούλης, ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης κ Φίλιππος Καλλούδης, ο πρόεδρος απανταχού Καρπαθίων κ Ιωάννης Καραιτιανός και ο κ. Αντώνιος Γιαννικουρής μέλος του συμβουλίου ΕΥΔΑΠ! 

Εκ μέρους  του ΔΙΙΚ,  ο αντιπρόεδρος  νευρολόγος-ψυχίατρος Νίκος Μανούσης, απηύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του προέδρου του Ιδρύματος κ Ν.Παπαντωνίου και των μελών του ΔΣ του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η κ.Τελλή στο χαιρετισμό της, ανακοίνωσε την έκδοση ενός τετράτομου βιβλίου, με την ιστορία της Κω, σε συνεργασία με την Ένωση Κώων  της Αθήνας, υπό την αιγίδα της Αστικής εταιρείας και του Δήμου της Κω.

Ευχάριστη στιγμή της εκδήλωσης, η παρουσία εκπροσώπων της σχολής ψηφιδωτών της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου  και Νισύρου, με τον διευθυντή κ.Δαυίδ Χατζηδαυίδ  να κάνει μια παρουσίαση του έργου του εργαστηρίου και τον μικρότερο ηλικιακά μαθητή  τον μικρό Ιπποκράτη,  να μιλάει  για την εμπειρία του , κερδίζοντας  το πιο θερμό χειροκρότημα. Ο κ.Χατζηδαυίδ  προσέφερε στην Ένωση  Κώων της Αθήνας, μια συμβολική πινακίδα  από ψηφίδα, δια χειρός της κ.Αντωνίας  Σκαλέρη, συζύγου του Χατζηδαυίδ .

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα, με την φροντίδα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας, ενώ όλοι οι παριστάμενοι "τραγούδησαν "τα παραδοσιακά τοπικά κάλαντα του Αγίου Βασιλείου.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ