Με 120 χιλ.ευρώ, ενισχύει τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Κω – Νισύρου, ο δήμος της Κω
Κοινωνικά
23/01/2024

Με 120.000 ευρώ, θα συνδράμει ο δήμος Κω στο συσσίτιο που παρέχει η Ιερά Μητρόπολις Κω-Νισύρου σε πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, καθώς οι μερίδες αυξήθηκαν σε 600 τους τελευταίους μήνες, μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κω.

Σύμφωνα με τα όσα εισηγήθηκε εκ μέρους του δήμου, η πρόεδρος Διονυσία Τελλή, οι ανάγκες αγγίζουν τις 150.000, με τη συγχρηματοδότηση του δήμου να αγγίζει το 80% δηλαδή 120 χιλ. και το 20% να αναλαμβάνει ο οίκος ευγηρίας της Μητροπόλεως «Αγιος Ιωάννης ο Ναύκληρος για  550 άτομα ημερησίως. Εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής η κ.Ειρήνη Χατζηχριστοφή  υπερτόνισε το σημαντικό έργο της Μητροπόλεως, με την παράταξη της να υπερψηφίζει τη συγχρηματοδότηση .

Η κ. Κική Μακρή επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σημείωσε πως θα έπρεπε να υπήρχαν δομές και χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη υπογραμμίζοντας πως την ευθύνη διεκδίκησης μιας δομής υποστήριξης θα έπρεπε  ο δήμος της Κω να διεκδικήσει και όχι να δίνει κάθε χρόνο στην Μητρόπολη μέσω της χρηματοδότησης.

Ο κ.Ηλίας Σιφάκης σημείωσε πως πρόκειται για μια πράξη που καλύπτει τα κενά της πολιτείας και οι ανάγκες είναι αυξημένες κι ας υπάρχουν έσοδα από τον τουρισμό. Ευχήθηκε ο δήμος να αναπτύξει και ο ίδιος δράσεις κοινωνική πολιτικής και να μην σταθεί μόνο στη συνεργασία με την Μητρόπολη.

Ρεπορτάζ