Διήμερο εκδηλώσεων στην Κω με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα προσφύγων από την Ύπατη Αρμοστεία
Κοινωνικά
19/06/2020
Η Ύπατη Αρμοστεία διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στα Δωδεκάνησα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται ανά τον κόσμο στις 20 Ιουνίου για τα εκατομμύρια οικογενειών που ζουν μακριά από τα σπίτια τους εξαιτίας πολέμου ή άλλων διώξεων. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκτιμά ότι περίπου 70 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πρόσφυγες ή έχουν εκτοπιστεί με βία από τις χώρες τους.  Στις μέρες μας, ένας απρόβλεπτος συνδυασμός πολιτικών, περιβαλλοντικών, οικονομικών, εθνοτικών και εδαφικών παραγόντων εξακολουθεί να δημιουργεί συγκρούσεις με συνέπειες για όλον τον κόσμο.

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας στα Δωδεκάνησα διοργανώνει εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 19 και 20 Ιουνίου.

Σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας παρουσιάστηκε σε γιγαντοοθόνη το μήνυμα "κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά", "κάθε κίνηση μετράει" . Στην κάμερα του kos tv μίλησαν τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας στα Δωδεκάνησα οι οποίοι έδωσαν μηνύματα αληλεγγύης.

Το διήμερο εκδηλώσεων είναι με τη στήριξη του δήμου της Κω ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί στο "Βαπόρι" στο Μαρμάρι συμβολικός καθαρισμός με τη στήριξη της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου. Ο αντιδήμαρχος Σ.Καμπουράκης παρευρέθηκε στην πλατεία μαζί με την αντιπρόεδρο της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ και υπεύθυνη της κοινωνικής πρόνοιας Κω Σ.Κανταρζή κι οι κοινοτικοί σύμβουλοι Μ.Καματερός και η Αργυρώ Xατζηγεωργαλή. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ