Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ: Όλοι στην απεργία Τετάρτη 28 Φλεβάρη 10:30π.μ. πλατεία Ελευθερίας
Κοινωνικά
09/02/2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30π.μ. ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ & ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Δεν πάει άλλο!

Ο μισθός για όσους δουλεύουν, δεν φτάνει για να βγει ο μήνας.

Οι χιλιάδες  άνεργοι στο νησί δεν έχουν πλέον κανένα εισόδημα, αφού το επίδομα φτάνει μέχρι τον Γενάρη.

Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ  όλο και μειώνονται, σε ποιότητα και ποσότητα. Ο λογαριασμός του ρεύματος μαζί με το νοίκι εξανεμίζει το μεγαλύτερο μέρος του μισθού.

Και ενώ η πολιτική της κυβέρνηση έχει φέρει τα νοικοκυριά σε απόγνωση, τα κέρδη των ομίλων Σούπερ Μάρκετ, Ενέργειας, Logistics, Τουρισμού-Μεταφορών μοστράρονται με κάτι νούμερα που ούτε στον ύπνο του δεν βλέπει ένας εργαζόμενος που πληρώνεται με τον κατώτερο μισθό, ακόμα και να έχει πιάσει και μία τριετία.

Και ενώ οι διαπραγματεύσεις για υπογραφή Συμβάσεων είναι παγωμένες για να μην δοθούν αυξήσεις, λεφτά υπάρχουν για να στηριχθούν οι νατοϊκοί εξοπλισμοί.

Το νοσοκομείο της Κω, είναι χωρίς Παθολόγο, το προσωπικό λειψό και αποδεκατισμένο οι αεροδιακομιδές πάνε και έρχονται και αντί να γίνουν προσλήψεις με ικανοποιητικούς μισθούς  και να στελεχωθεί η δημόσια υγεία, ανοίγουν τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία ..επι πληρωμή. Με άλλα λόγια όποιος έχει ..

Μία από τα ίδια στην παιδεία με την  ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, που μας γυρνάει αιώνες πίσω όπου η μόρφωση ήταν για λίγους και εκλεκτούς.

Ε, φτάνει πια!!!Τώρα είναι ή ώρα οι εργαζόμενοι να μετατρέψουν την οργή τους, για όλα αυτά που βιώνουν αυτοί και οι οικογένειες τους, σε οργανωμένη αντίδραση.

Τώρα είναι η ώρα να μπει φρένο στην ακρίβεια, να αυξηθούν μισθοί με απόφαση των εργαζομένων κι όχι με απόφαση της κυβέρνησης με βάση τις αντοχές της οικονομίας, δλδ τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η απεργία πάει κόντρα στην λογική της πλειοψηφίας στην ΓΣΣΕ που αφήνει χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και κατά επέκταση στην εργοδοσία, να παγιώσει τους μισθούς πείνας.

Στις 28 Φλεβάρη κλείνει ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς. Είναι χρέος όλων των εργαζομένων και βιοπαλαιστών να κάνουμε πράξη το σύνθημα που φώναζαν χιλιάδες κόσμου.

Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή. Απαιτούμε να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες για να βρουν δικαίωση και οι οικογένειες των θυμάτων. Το σύνθημα που ταρακούνησε όλη την χώρα το κρατάμε σαν οδηγό μας:

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Με αυτό το σύνθημα συνεχίζουμε!

28 Φλεβάρη, απεργούμε! Δίνουμε τη δική μας απάντηση στη βάρβαρη πολιτική που μας ξεζουμίζει για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες, οι μεγαλοκατασκευαστές, οι έμποροι και οι εφοπλιστές.

Διεκδικούμε:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

  • Αναπλήρωση των απωλειών της περιόδου των μνημονίων, επαναφορά των «δώρων» και αναδρομική ισχύ των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.

  • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης.

  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

  • Ρεύμα φτηνό για τον λαό, με κατάργηση των έμμεσων φόρων και πλαφόν στις τιμές ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

  • Αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3000 για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

  • Δημόσια δωρεάν Παιδεία. Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμιά σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτιση και στέγαση για τους φοιτητές.

  • Δημόσια δωρεάν Υγεία, με μόνιμες προσλήψεις σε όλα τα νοσοκομεία και τα ΚΥ των νησιών του Βορείου Συγκροτήματος Δωδ/σου και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα ΕΚΑΒ.

  • Όχι στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, καμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

  • Αποφασιστική ενίσχυση στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές.

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών.