Εργαστήρι συμπεριληπτικής εκπαίδευσης με τη συνεργασία Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ και 7ου δημοτικού σχολείου με παρασκευή κεραλοιφής
Κοινωνικά
14/02/2024
Όταν η "μαγεία της φύσης" συναντά την "ψυχολογία της ύλης", τότε το αποτέλεσμα αποκτά άλλη αξία!

Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι συν εκπαιδευτικές δράσεις στο Σβουρένειο ΚΔΑΠμεΑ. Σε ένα τέτοιο πρόγραμμα ,  τα παιδιά του Σβουρένειου ΚΔΠΑμεΑ, συνεκπαιδεύτηκαν με μαθητές του 7ου δημοτικού σχολείου Κω, οι οποίοι δημιούργησαν εργαστήριο  παρασκευής κεραλοιφών, μαθαίνοντας   για τις ευεργετικές τους ιδιότητες τους . Εκτός από το στάδιο της παρασκευής της κεραλοιφής, τα παιδιά  είχαν την ευκαιρία να τις συσκεύασουν ο καθένας με τη δική του μοναδική αισθητική, ενώ  όλοι μαζί απόλαυσαν το  αποτέλεσμα. 

Αξίζει  να σημειωθεί η καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Ευαγγελίας Χατζηστέργου και Μαρίας Μαστροπέτρου, ώστε  οι μαθητές να  γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τη διαδικασία παραγωγής φυσικών χειροποίητων κεραλοιφών, ενώ ενημερώθηκαν  για την ευεργετική επίδρασή τους στο δέρμα και ευρύτερα στην υγεία του ανθρώπου. 

Τα παιδιά  και τους εργαζόμενους στο Σβουρένειο, επισκέφθηκε σήμερα  η αντιδήμαρχος  κοινωνικής πολιτικής κ.Σταματία Κανταρζή η οποία είχε μαζί τους  ένα ευχάριστο  δημιουργικό πρωϊνό, προγραμματίζοντας μελλοντικές δράσεις του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ