Ενδιαφέρουσα η παρουσίαση του Βιβλίου του Μ.Ματζανά «Η ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ», από το Βακούφ Κω
Κοινωνικά
06/03/2024
Ένα βιβλίο απογύμνωση της γυναικείας σκέψης

Με μεγάλο ενδιαφέρον, η παρουσίαση του βιβλίου «Η ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ» του συγγραφέα Μιχαήλ κ. Μαντζανά, Α. Καθηγητή Πανεπιστημίου, την Τετάρτη 06 Μαρτίου 2024  στο κατάμεστο  από κόσμο Ιστορικό & Λαογραφικό  Μουσείο Χάνι. Την εκδήλωση πραγματοποίησε το Βακουφ Κω με χορηγό τον ραδιοφωνικό σταθμό, Έκφραση 97.

Στον συντονισμό της εκδήλωσης η δημοσιογράφος Πόπη Δανελάκη , ενώ τον συγγραφέα παρουσίασε και προλόγισε η  Ηλέκτρα Κανδήλα. Χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του Βακούφ Κω Ελβάν Κοτζαογλάν, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο αντιπεριφερειάρχης  Χαράλαμπος Ναβροζίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κω Γιώργος Χρυσουλάκης, ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Οικονομίκος και ο Ιμάμης Ιρφάν Τράμπα. 

Ευχάριστη νότα της βραδιάς ο Τσαμπίκος Καματερός με την Έφη Κουλιά με την υπέροχη μελωδική φωνή. 

Η ΄΄Φιλοσοφημένη γυναίκα΄΄ του Μιχαήλ Κ. Μαντζανά κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τέχνης Οίστρος και πρόκειται για ένα βιβλίο υπόκλιση στη γυναικεία περιπλοκότητα. Ένα βιβλίο που είναι χωρίς μοντάζ, σαν τα μάτια της γυναικείας ψυχής.

Η φιλοσοφημένη γυναίκα έχει μια ανερμήνευτη γοητεία που πηγάζει από την ανεπιτήδευτη χάρη της. Είναι σαν τον ήλιο, που μας φωτίζει με την προσωπικότητά της. Είναι σαν τον βράχο, που μας κινητοποιεί με τη σταθερότητά της. Είναι σαν τη θάλασσα, που μας υπενθυμίζει να ζούμε την κάθε ημέρα μας σαν να είναι η τελευταία και σαν να μην υπάρχει αύριο. Είναι η σωστή κάποια και η αξέχαστη εκείνη.

 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ