Με λαμπρότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσι στην Κω
Κοινωνικά
24/03/2024

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε την Παρασκευή, 24 Μαρτίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στον φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσι της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Αγκύρας κκ.Ιερεμίας ο οποίος έψαλε και τη Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν  ο Γενικός Αρχιερατικός πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης ο π. Κωνσταντίνος Καματερός, ο π. Περικλής Κιάρης και ο Αναστάσιος Τσουκνιάς.

Ευλαβείς πιστοί, προσήλθαν στο Ιερό παρεκκλήσι  για να συμπροσευχηθούν και να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας, ο οποίος περιέγραψε τον διττό χαρακτήρα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. «Είναι εορτή Δεσποτική», εξήγησε, «αφού άμεσα αναφέρεται στο θεανδρικό πρόσωπο του Ιησού Χριστού και είναι εορτή Θεομητορική, αφού αναφέρεται στη Θεοτόκο, στο πρόσωπο εκείνο που αξιώθηκε να συμμετάσχει εκ μέρους του ανθρωπίνου γένους στη σύλληψη και ενανθρώπηση του Λόγου του Θεού».

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ