«Έφυγε» αιφνίδια από τη ζωή ο Αντιστράτηγος ε.α Γεώργιος Νακόπουλος ο οποίος είχε υπηρετήσει στην 80 ΑΔΤΕ Κω
Κοινωνικά
29/03/2024

Βαθύτατη θλίψη προκάλεσε στις τάξεις των εν ενεργεία και αποστρατεία Αξιωματικών και ιδιαίτερα του Πυροβολικού, η είδηση της αιφνίδιας και αδόκητης απώλειας του Αντιστρατήγου (ΠΒ) ε.α. Γεωργίου Νακόπουλου, Πρόεδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Πυροβολικού (ΣΑΑΠΒ) ,την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024,απόγευμα, σε ηλικία 69 ετών.

Ο Γιώργος Νακόπουλος, με καταγωγή από την Δημητσάνα Αρκαδίας υπήρξε αρχηγός της Τάξεως 1977 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και αποφοίτησε 1ος , ως Αξιωματικός Πυροβολικού.

Είχε μία εξαιρετική , υποδειγματική και υψηλών επιδόσεων πορεία στις Ένοπλες δυνάμεις, με ένα αξιοζήλευτο και πλούσιο βιογραφικό, αλλά κυρίως έχαιρε της εκτιμήσεως και της αναγνώρισης Προϊσταμένων και υφισταμένων για τις ηγετικές ικανότητες και γνώσεις, σε συνδυασμό με την ευπρέπεια, το ήθος, τη συνέπεια, την υπευθυνότητα που τον διέκριναν.

Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, της Σχολής Εθνικής Άμυνας, είχε μετεκπαιδευθεί στην Αμερική ,ενώ 2 φορές υπηρέτησε στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολι της Ιταλίας.

Διετέλεσε Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ(Σάμος), ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού(Αλεξανδρούπολη), Διοικητής Γ΄Σώματος Στρατού / NDC – GR (Θεσσαλονίκη) και Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ ,θέση από την οποία αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Αντιστράτηγου το Νοέμβριο 2011.

Διατηρούσε ιδιαίτερους δεσμούς με Κω και Κάλυμνο αφού με το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη , υπηρέτησε στην 80 ΑΔΤΕ (Κως) ως Διευθυντής 4ου Επιτελικού Γραφείου, αμέσως μετά την κρίση των Ιμίων, την περίοδο 1996-1998. Υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές σχεδιασμού και υλοποίησης της οργάνωσης και της κατασκευής των υποδομών στην Καλόλιμνο, στο Φαρμακονήσι και όχι μόνο.

Υποδειγματικός οικογενειάρχης, παντρεμένος με την Ιωάννα Αραπάκη απέκτησαν τρεις γιούς, τρία εξαιρετικά παιδιά τον Παναγιώτη, τον Ευάγγελο και τον Αλέξανδρο

 

kalymnos-news.gr