ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Εργατικού κέντρου για το όργιο καταστολής και τρομοκράτησης που  επιχειρεί η Β Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου  στο νησί της Κω
Κοινωνικά
20/11/2020

ΕΚΒΣΔ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Το Εργατικό Κέντρο Βορ.Συγκ/τοςΔωδ/σου και τα συνυπογράφοντα σωματεία και φορείς καταγγέλλουν το όργιο καταστολής και τρομοκράτησης που  επιχειρεί η Β Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου  στο νησί της Κω,ενάντια στην οργανωμένη συνδικαλιστική δράση, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα μετά την παρουσία της  υπεράριθμης αστυνομικής δύναμης  στην  συμβολική μηχανοκίνητη πορεία  ,προχθές 17 Νοέμβρη, η οποία τηρούσε  όλα  τα μέτρα προστασίας, καταλόγισε παράνομα πρόστιμα για «άσκοπες μετακινήσεις» σε εκλεγμένα μέλη της Διοίκησης του Β΄Βάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου της περιοχής δλδ του Εργατικού Κέντρου, αμφισβητώντας το δικαίωμα συμμετοχής των συνδικαλιστών  που εξήγησαν τον σκοπό της συμβολικής πορείας ακόμα και μετά την επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα  , επιδιώκοντας την περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης  τοποθετώντας αστυνομικούς και οχήματα έξω από την πόρτα του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου.!! ,τα οποία δεν απομακρύνθηκαν ούτε μετά την έντονη τηλεφωνική διαμαρτυρία του προεδρείου στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Το Εργατικό Κέντρο Βορ. Συγκ/τοςΔωδ/σου και τα παρακάτω σωματεία δηλώνουν πως δε θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους  γυρίσει σε μαύρες εποχές, που ο λαός μας με τους αγώνες του έχει καταδικάσει και αποτινάξει από πάνω του. Το εργατικό κίνημα ούτε φιμώνεται ούτε τρομοκρατείται.

Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι θα υποταχτούμε και θα ανεχτούμε την βαρβαρότητά τους που νομιμοποιούν με αποφάσεις και νόμους ως τρόπο ζωής για μας και τις οικογένειες μας.

Απαιτούμε :

Να παρθούν πίσω  τα  αδικαιολόγητα πρόστιμα που καταλογίσθηκαν στην συμβολική μηχανοκίνητη εκδήλωση  στις 17 Νοέμβρη που αποφασίστηκε από σωματεία και φορείς του νησιού.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά  την  οργάνωση  της  24ωρης Απεργίας  στις 26 Νοέμβρη

Διεκδικούμε:

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού

Υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τα δικαιώματά μας

Τα Σωματεία

Σωματείο Ξεν/λων& Σερβιτόρων Κω                                      

Σωματείο Ιδιωτικών Υπ/λων&Εμπ/λων Ν Κω

Σωματείο Συνταξιούχων Κω

Σύλλογος Γυναικών Κω (Μέλος ΟΓΕ)

Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κω

Οι υπογραφές συνεχίζονται..                                     Το ΔΣ