Συγκινητική η ενημερωτική – βιωματική παρουσίαση του Φάσματος του Αυτισμού, στο Σβουρένειο ΚΔΑΠμεΑ
Κοινωνικά
03/04/2024

Μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ.

Μία ενημερωτική – βιωματική παρουσίαση του Φάσματος του Αυτισμού προκειμένου να υιοθετηθούν Καλές Πρακτικές κοινωνικής αλληλεπίδρασης, που συνάδουν με την Κοινωνία του 21ου αιώνα. Με τη συγκεκριμένη δράση, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διημέρου αφιέρωμα στην ενημέρωση για τον αυτισμό, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για την κρυφή αυτή αναπηρία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα μουσικό βίντεο, από μία μπάντα με το όνομα «Αερικά», που την απαρτίζουν άτομα με αυτισμό, τραγουδώντας «Γέφυρες χτίζουμε, φράγματα γκρεμίζουμε»!

Σε ένα δεύτερο βίντεο ο πρωταθλητής στίβου Στέλιος Διακάτος, μίλησε για την εμπειρία του στο στρατό, ως άτομο με αυτισμό.

Ο Διευθυντής του Σβουρένειου Κώστας Χατζηδαϋίδ, μαζί με την Κοινωνική Λειτουργό, Στέλλα Αρίδα, προσπάθησαν σύντομα και περιεκτικά, να εξηγήσουν λεπτομερώς το τί είναι ο αυτισμός, πώς μπορεί να βοηθηθεί ένα άτομο στο φάσμα του αυτισμού και πώς να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο.

Στην πορεία της εκδήλωσης, μίλησαν πολλοί γονείς με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, ζητώντας την κατανόηση όλων, προσπαθώντας να μας εξηγήσουν πως να ζούμε μαζί τους, δίνοντας προτεραιότητα όταν βρεθούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και προστατεύοντας τα, μιας και όλοι έχουν δικαίωμα στην ψυχαγωγία, στο παιχνίδι και στις κοινωνικές συναναστροφές. Και το πιο σημάντικο... Δε χρειάζεται οίκτος και λύπηση. Για αυτούς τους γονείς, είναι τα παιδιά τους, είναι το δώρο του Θεού!

Αρκετοί ήταν οι εκπαιδευτικοί που έδωσαν το παρών, γονείς και συμπολίτες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Ναθαναήλ καθώς και από την τοπική αυτοδιοίκηση όπως οι Αντιδήμαρχοι Πρόνοιας και Παιδείας Σταματία Κανταρζή  και Κατερίνα Χατζηθωμά αντίστοιχα, η Έπαρχος Κω-Νισύρου Ντίνα Σβύνου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονυσία Τελλή - Τσιμισίρη, η Πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ Κω Ελβάν Κοτζαογλάν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ασφενδιού Σεβαστιανός Παρβέρης, ο Συνταγματάρχης Ανδρέας Ντολαπτής, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο Πρόεδρος του Φοίβου Κω Νίκος Μιμερίνης και η Ανθυποπυραγός της Πυροσβεστικής Κω Μαρία Συκιανάκη.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ