Στο πλευρό των Δημοτικών ΜΜΕ τάχθηκε η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ στην Ημερίδα της ΠΟΕΣΥ
Κοινωνικά
09/04/2024

Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου ,αναφέρθηκε στις «σκοτεινές» εποχές σε βάρος της λειτουργίας των Δημοτικών ΜΜΕ. Ξεκαθάρισε ότι τα Δημοτικά Ραδιόφωνα δεν αποτελούν Επιχειρήσεις στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά προσφέρουν ενημέρωση με τη βοήθεια των δημοτών και γι’ αυτό η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τα δίκαια αιτήματά των Δημοτικών ΜΜΕ. 

Εξέφρασε τις θερμές τις ευχαριστίες στην Ένωση Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδας διότι έχει εξασφαλιστεί μια δύσκολη αλλά καλή συνεργασία αλλά και γιατί οι Δημοτικοί σταθμοί πρώτοι στήριξαν το αίτημα για το 2% προκειμένου να διασωθεί το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ). Η κα Αντωνιάδου ευχαρίστησε επίσης την Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας διότι με πολύ μεγάλες προσπάθειες των μελών του ΔΣ κ.κ. Ζεϊμπέκη και Μανιατάκο εφαρμόστηκε η συλλογική σύμβαση που υπέγραψε η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΠΗΤ και η Ελληνική Κυβέρνηση δια το Υπουργείο Τύπου. Ευχαρίστησε και τον Δήμαρχο Νέου Ηρακλείου γιατί τις ενέργειές του να εφαρμόσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας με τους εργαζομένους.

Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ αναφέρθηκε στις «σκοτεινές» εποχές σε βάρος της λειτουργίας των Δημοτικών ΜΜΕ. Ξεκαθάρισε ότι τα Δημοτικά Ραδιόφωνα δεν αποτελούν Επιχειρήσεις στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά προσφέρουν ενημέρωση με τη βοήθεια των δημοτών και γι’ αυτό η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τα δίκαια αιτήματά των Δημοτικών ΜΜΕ. Στο πλευρό των Δημοτικών ΜΜΕ τάχθηκε η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ στα δίκαια θεσμικά αιτήματα τους και τάχθηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κατά της συμμετοχής ιδιωτών στη διοίκηση των Δημοτικών ΜΜΕ. Αποδέχθηκε το αίτημα της κας Σεμίνας Διγενή για άμεση συμφωνία της ΠΟΕΣΥ και της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, για ουσιαστική υποστήριξη της πρωτοβουλίας του μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ για το «Σπάσε τη Σιωπή».


Ρεπορτάζ