Δώδεκα μαθητές από Ισπανία και Ιταλία, φιλοξενεί το 1ο Γυμνάσιο Κω, στο πλαίσιο του Erasmus για ζητήματα σχολικού εκφοβισμού
Κοινωνικά
15/04/2024

Δώδεκα μαθητές, έξι από Ισπανία και έξι από Ιταλία μαζί με τέσσερις εκπαιδευτικούς, φιλοξενεί το 1ο Γυμνάσιο Κω, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus για θέματα σχολικού εκφοβισμού. Οι μαθητές παρευρέθηκαν πρώτη ημέρα σήμερα στο αμφιθέατρο του  1ου Γυμνασίου Κω «Ευαγόρας Παλληκαρίδης», όπου τους καλωσόρισε ο διευθυντής Παναγιώτης Πηλιγκός και η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου της Κω, κ. Κατερίνα Χατζηθωμά. 

Θέμα του προγράμματος, είναι η απόκτηση ενσυναίσθησης των μαθητών σε ζητήματα σχολικού εκφοβισμού και η επιτυχής διαχείριση περιστατικών βίας μέσω της αξιοποίησης των ποικίλων μορφών τέχνης, όπως η ξυλογλυπτική, όπου τα παιδιά θα κατασκευάσουν ένα ξύλινο παγκάκι στο χώρο του σχολείου, ενώ θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών, ως προς τη διαχείριση θεμάτων εκφοβισμού και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους του νησιού μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Κώοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών στην Ισπανία πριν από λίγους μήνες και  σήμερα, οι δώδεκα μαθητές από Ιταλία και Ισπανία, φιλοξενούνται από οκτώ οικογένειες μαθητών του 1ου Γυμνασίου  Κω.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ