Με ευλάβεια ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Πυλί
Κοινωνικά
06/05/2024

Χοροστατούντος του εορτάζοντος Αγίου Γεωργίου στο Πυλί , ο  Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος  προεξήρχε το πρωί στη Θ. Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς π. Ηρακλή Ζωγραφάκη εφημέριο του ναού, π. Κωνσταντίνο Κουκούλα και π. Ιωάννη Καραγιάννη

Τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του ιερού ναού Εμμανουήλ Κυπραίος και Αριστείδης Χαραμαράς, καθώς επίσης και οι: Βασίλης Καστελλοριζιός, Γιώργος Κανδύλης, και Γιάννης Κιάρη. 

Αμέσως μετά το πέρας της της δοξολογίας, ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου γύρω από την εκκλησία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα ΔΕ Κω  με το μαέστρο Νίκο Γκαναβούρα, να προπορεύεται.

Οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου, του Πυλίου τίμησαν  και φέτος τον Άι Γιώργη, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας,  με Ιπποδρομίες, έξω από την ομώνυμη εκκλησία του χωριού. 

Ο Άγιος Γεώργιος, αποκαλούμενος από την Ορθόδοξη Εκκλησία «Μεγαλομάρτυρας» και «Τροπαιοφόρος» είναι ένας από τους πιο αγαπημένους αγίους σε ολόκληρο των χριστιανικό κόσμο. Θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς και στην Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ