Μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου οι αιτήσεις για τις εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς
Κοινωνικά
28/05/2024

Μέχρι 31 Μαϊου συνεχίζονται  οι εγγραφές βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς των τμημάτων Προσχολικής Αγωγής, για τη σχολική περίοδο 2024-2025. Αφορά όχι μόνο εγγραφές, αλλά και επανεγγραφές  νηπίων και βρεφών.

Η υποβολή αιτήσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Κω,  θα πραγματοποιείται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ . Είναι μια διαδικασία ξεχωριστά από το ΕΣΠΑ, που όμως πρέπει να γίνει  από τους γονείς τονίζει η αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Χατζηθωμά.

Τα όρια ηλικίας των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κω,  είναι από 12 μηνών ( για όσους είναι Βρεφ/κοι) έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.  Οι οκτώ παιδικοί σταθμοί του δήμου, δέχονται παιδιά με και εκτός ΕΣΠΑ , με τροφεία τα  οποία από 60 ευρώ-τα τελευταία χρόνια- αναπροσαρμόζονται και  θα αυξηθούν στα 80 ευρώ, με τη νέα σχολική περίοδο, ενώ θα συνεχίσουν να υφίστανται οι εκπτώσεις στις  οικογένειες που τηρούν τις  κοινωνικές προϋποθέσεις. Οι ανάγκες σχεδόν καλύπτονται στο 100% επισήμανε η κ.Σομού ,  διοικητική υπάλληλος στους παιδικούς σταθμούς, του δήμου της Κω.  

Οι οκτώ  Βρεφονηπιακοί – Παιδικοί Σταθμοί  του Δήμου, από άκρη σε άκρη,  είναι χώροι δημιουργίας, έκφρασης και ανάπτυξης των δυνατοτήτων των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Προάγουν τις δεξιότητες κάθε παιδιού και  ακολουθούν τις τάσεις της ενιαίας προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.  Μέσα σε  χώρους κατάλληλα σχεδιασμένους και διαμορφωμένους  στις ανάγκες των παιδιών, παρέχεται  πλήθος  ποιοτικών, καινοτόμων παιδαγωγικών προγραμμάτων που στοχεύουν στην πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.

Ρεπορτάζ