Στην τελική ευθεία μπαίνουν 1.964 υποψήφιοι από τα Δωδεκάνησα για τις εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων 2024
Κοινωνικά
28/05/2024

Αντίστροφη μέτρηση για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τους υποψηφίους να έχουν μπει ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους.

Σε 1.964 (1.463 ΓΕΛ και 501 ΕΠΑΛ) ανέρχονται οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από τα Δωδεκάνησα, για την εισαγωγή τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως δήλωσε  ο αναπληρωτής περιφερειακός διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

 Ο αριθμός των μαθητών που ρίχνονται στη μάχη των πανελληνίων είναι σταθερός τα τελευταία χρόνια, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ έκανε έκκληση στους μαθητές και στις οικογένειες τους , να μην έχουν μαζί τους το κινητό τους γιατί ακόμα και κλειστό να είναι , μηδενίζεται ο μαθητής. 

Το πρόγραμμα

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΛ

Όσον αφορά στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), θα αρχίσουν την ερχόμενη Παρασκευή, στις 31 Μαΐου 2024 με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Στη συνέχεια, την Τρίτη 4 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίου και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, έχει ως εξής: Έναρξη την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Στη συνέχεια, την 1η Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Θα ακολουθήσουν, από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης έχει ορισθεί η 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις (3) ώρες.

Ρεπορτάζ