Τα παιδιά του 3ου νηπιαγωγείου Κω «γιόρτασαν» την παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος στο δάσος Τσουκαλαριάς
Κοινωνικά
05/06/2024
Τα παιδιά είναι το μέλλον για έναν βιώσιμο πλανήτη

Τα παιδιά του 3ου νηπιαγωγείου Κω,  συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος,  επισκέφθηκαν το δάσος της Τσουκαλαριάς , μαζί με τις δασκάλες και τους γονείς τους, πραγματοποιώντας διαδραστικές δράσεις για το περιβάλλον και την ανακύκλωση, παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και υπεύθυνου, Πολιτικής Προστασίας Σταμάτη Καμπουράκη.

Στο πλαίσιο αυτό, η διεύθυνση του 3ου νηπιαγωγείου Κω, σε συνεργασία  με την υπηρεσία περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου της Κω και την προϊσταμένη της υπηρεσίας Ζέτα Τσιρπανλή μαζί με το προσωπικό της υπηρεσίας, μίλησαν στα παιδιά για τη γη, την ανακύκλωση  και τους μπλε κάδους. Τα παιδιά εντυπωσίασαν τους μεγαλύτερους με τις περιβαλλοντικές γνώσεις τους, την ευαισθησία και την αγάπη για τη φύση.

Στη συνέχεια τα παιδιά με τη βοήθεια του εθελοντή της πολιτικής προστασίας του δήμου της Κω, κ.θωμά Καραθωμά,  κατενθουσιασμένοι , έριξαν νερό με την μάνικα στα δέντρα του δάσους σαν μικροί πυροσβέστες.

Το σίγουρο είναι ένα.  Aυτό το “μάθημα”  στη φύση... θα τους μείνει αξέχαστο.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, την Διεύθυνση του σχολείου αλλά και στους γονείς των παιδιών που τους έχουν μεταδώσει το ενδιαφέρον και την αγάπη για το περιβάλλον!

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ