Ολοκληρώθηκε το 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, στην Πλατεία Ανταγόρα
Κοινωνικά
15/06/2024

Με δράσεις για παιδιά, ενδιαφέρουσες ομιλίες που αφορούσαν επίκαιρα θέματα, όπως αυτά της έμφυλης βίας, αλλά και νησιώτικο γλέντι, Rock, Post Rock και ραπ, ολοκληρώθηκε το διήμερο 14 και 15 Ιουνίου, του 3ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ της Κω, στην Πλατεία Ανταγόρα.

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, είναι μια αυτοργανωμένη συλλογική προσπάθεια που συντονίζεται από τον Κοινωνικό Χώρο της Μανδηλαρά, με τη συμμετοχή ατόμων και εγχειρημάτων.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου οι δράσεις για τα παιδιά αφορούσαν κινητικά παιχνίδια και παιχνίδια τσίρκου, ενώ ακολούθησε η εκδήλωση από την Αλληλεγγύη Κω, «Από την Κω μέχρι την Πύλο: η ίδια θανατοπολιτική» με το διασώστη-ακτιβιστή Ιάσωνα Αποστολόπουλο. Η πρώτη μέρα έκλεισε με νησιώτικο γλέντι με τους Γιώργο και Χάρη Καματερό, Ευρύκλεια Κατσάβαρου και Σταμάτη Μανούσογλου.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου το πρόγραμμα είχε αφήγηση παραμυθιού για τα παιδιά και εκδήλωση για την έμφυλη με τις ψυχολόγους Μαρία Γιωργαλλή και Πένυ Γκουζιώκα, την Τατιάνα Χαλικιά από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τη 12χρονη στον Κολωνό, τον Γιάννη Κουλάκη εκπαιδευτικό Νισύρου και την Κορίνα Φιλέρη της Fzone Againstgbv. To διήμερο έκλεισε με ροκ μουσική από τους νεαρούς Hoodies, τις κοσμικές χορεύτριες  από τη Λέρο και τους Rationalistas.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ