Ξεκίνησε σήμερα στην Κω ο δωρεάν εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών
Κοινωνικά
16/01/2021
 
Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Κω ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών, οι οποίοι έκλεισαν ραντεβού μέσω πλατφόρμας ή στον φαρμακοποιό τους. Σε εξέλιξη είναι ο εμβολιασμός για τους ιδιώτες γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και έχουν ενταχθεί στον εμβολιασμό παράλληλα με την ευπαθή ομάδα των 85 και άνω όπως σημείωσε στις δηλώσεις της η Σεβαστή Χατζηδάκη επικεφαλής της επιτροπής Covid του Γενικού Νοσοκομείου Κω η οποία τόνισε πως ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί με την ίδια και την ορθοπεδικό Νατάσα Κομίνη και αναμένεται να ενισχυθεί με επιπλέον άτομα αφού ο εμβολιασμός ξεκινά από τις 8 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ και δεν επαρκεί το προσωπικό για να στελεχώσει τα εμβολιαστικά κέντρα..
 
 
Οδηγίες για την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού
 
Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15' πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.
Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:
  • Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.
  • Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ)
  • τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.
  • Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).
 
 
Ρεπορτάζ