Σύλλογος Γυναικών Κω Μέλος ΟΓΕ: Αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών που εντείνει την ανισοτιμία τους
Κοινωνικά
03/02/2021

Η δημοσιοποίηση απο την ολυμπιονίκη αυτού του γεγονότος 22 χρόνια μετά, φέρνει στην επιφάνεια τις κάθε είδους πιέσεις και τους εκβιασμούς που δέχονται αθλήτριες όπως και αθλητές ενώ τα όνειρα τους συνθλίβονται κάτω απο τις μυλόπετρες της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλες τις γυναίκες που καθημερινά μοχθούν για την επιβίωση τους και έχουν πέσει θύματα εκβιασμών και σεξουαλικής παρενόχλησης, βίας και κακοποίησης στους χώρους δουλειάς όπου ζουν, σπουδάζουν, εργάζονται η αθλούνται.

Πίσω απο τα κροκοδείλια δάκρυα και το υποκριτικό ενδιαφέρον των κομμάτων που βαδίζουν στα χνάρια της ΕΕ για δήθεν στήριξη των γυναικών κρύβεται η πραγματικότητα δηλαδή οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που τις υποχρεώνουν να μη μιλήσουν.

Γιατί βιώνουν είτε την εργοδοτική τρομοκρατία ,είτε τους εκβιασμούς μεγαλοπαραγόντων του αθλητισμού, είτε τις πιέσεις του πανεπιστημιακού κατεστημένου.

Κρύβεται η απειλή της ανεργίας η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού που αποθεώνει την ατομικότητα έναντι της συλλογικότητας.

Σ αυτές τις συνθήκες οι γυναίκες αναγκάζονται να μένουν σιωπηλές, να ψάχνουν για ατομική αντιμετώπιση ενός τέτοιου προβλήματος.

ΚΑΛΟΎΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ.

Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που οφείλονται μόνο σε κάποια προβληματική προσωπικότητα?

Πως καθορίζεται η εξέλιξη στην προκειμένη περίπτωση των αθλητριών, των σπουδαστριών , των καλλιτεχνών, των επιστημόνων γενικά στην εργασιακή τους πορεία ?

ΣΕ ΤΈΤΟΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΙΩΠΗΣ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Η ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ?

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΓΕ συνεχίζει αταλάντευτα τον συλλογικό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών που εντείνει την ανισοτιμία τους και βάζει φραγμό στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ