Το ΥΠΕΘΑ τίμησε τον Ιάκωβο Τσούνη – Δώρισε 23 εκ. στις Ε.Δ
Κοινωνικά
03/02/2021
Ένα τεράστιο παράδειγμα γνήσιου και άδολου πατριωτισμού, προσφέρει ο 97χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Ιάκωβος Τσούνης.

 

Πρόκειται για μία είδηση, η οποία δεν πρέπει να εκλείπει από τα ειδησεογραφικά δρώμενα.

Ο πετυχημένος επιχειρηματίας – εφοπλιστής και βετεράνος του Β’ παγκοσμίου πολέμου κ. Τσούνης, συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων ευεργετών του Ελληνισμού, διαθέτοντας 23 εκατομμύρια ευρώ για την άμυνα της πατρίδας μας και 60 αποβατικά σκάφη.

Δηλώνει ότι επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος και χαρίζει την περιουσία του στις «Άγιες» – όπως τις αποκαλεί, Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Βιογραφικό
Ο Ιάκωβος Τσουνής, γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόγονος των πολεμιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων. Σε ηλικία μόλις 16 ετών πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Το 1966 εισέρχεται στην Ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικώς 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία.
 
Έκτοτε αρχίζει και η μεγάλη φιλανθρωπική του δράση.
 
Η Ελληνική Πολιτεία τίμησε τον ευπατρίδη Εφοπλιστή Ιάκωβος Τσουνή. Με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας του απένειμε το βαθμό του Υποστρατήγου επί τιμή.
Η απονομή του βαθμού του Υποστρατήγου επί τιμή είναι μία εξαιρετικά σπάνια και ιδιαίτερη τιμητική διάκριση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πρόσωπα υψηλού κύρους, σε αναγνώριση υπηρεσιών τους προς αυτές και την Πατρίδα
 
 

Η συμβολή του Υπτγου ε.τ. Τσούνη προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι διαχρονική και τεράστια. Προσφάτως και μεταξύ άλλων, με δωρεές του έχει πραγματοποιηθεί η προμήθεια 60 ελαστικών λέμβων (7 – 10 ανδρών) για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και έχουν ανακαινισθεί πτέρυγες κλινικών του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και του 417 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Μόνο σεβασμός, απέραντη ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια για το μεγαλείο της ψυχής αυτού του αγνού και γνήσιου πατριώτη.