Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα ?????????????
Κοινωνικά
05/02/2021

Πιο πιθανό το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μόνο για τα Σαββατοκύριακα - Σήμερα οι ανακοινώσεις από Χαρδαλιά

Έμφαση στην τήρηση και αναβάθμιση στα υπάρχοντα μέτρα δείχνουν οι επιστήμονες, καθώς ο τετραψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων επιμένει για τρίτη μέρα χθες, θέτοντας σε πλήρη εγρήγορση τον κρατικό μηχανισμό.

Μολονότι το κυβερνητικό επιτελείο θα επιθυμούσε σε αυτή τη φάση την «αυστηρή τήρηση» από την περαιτέρω «αυστηροποίηση» των μέτρων κοινωνικής απόστασης, όπως τόνισε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μια δεύτερη ανάγνωση του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας κάνει τους ειδικούς πιο απαιτητικούς ως προς τις διαθέσιμες ασφαλιστικές δικλείδες για τον περιορισμό της διασποράς, τροποποιώντας ήδη υφιστάμενα μέτρα.

Μια πρόγευση της στάσης των ειδικών καταγράφηκε χθες, στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιστημόνων, όπου η ατμόσφαιρα βάρυνε απότομα από τα δεδομένα της Αττικής, της Αχαΐας και της Θεσσαλονίκης. Για τις δύο τελευταίες, μάλιστα, περιφερειακές ενότητες της χώρας οι ειδικοί ζητούν να τεθούν στην ζώνη αυξημένου κινδύνου, γεγονός που θέτει αυτόματα σε εφαρμογή νέα, αυστηρότερα μέτρα, όπως την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, αλλά και την επιστροφή στις αγορές μέσω click away, με εξαίρεση τα είδη ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμήματα.

Προς κόκκινο Θεσσαλονίκη – Αχαΐα

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, οι δυσοίωνες προβλέψεις πηγάζουν από το διπλασιασμό του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα τις τελευταίες ημέρες, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να απευθύνει χθες έκκληση στους κατοίκους της συμπρωτεύουσας. Απευθυνόμενος προς τους Θεσσαλονικείς, «τηρήστε τα μέτρα» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα έκρηξη των κρουσμάτων στην πόλη, αντίστοιχη του περασμένου Νοεμβρίου.