Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου πόλεως Κω
Κοινωνικά
28/06/2020

Τὸ απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου καί Νισύρου κκ. Ναθαναήλ χοροστάτησε κατά τόν Πανηγυρικό Εσπερινό στον  Ιερὸ Ναὸ Αγίου Παύλου πόλεως Κω, με κάθε μεγαλοπρέπεια. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο γενικός Αρχιερατικός π. Ιωάννης και το σύνολο των ιερέων της πόλης.

Παρόντες μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Θεοδόσης  Νικηταράς, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γ. Καλλούδης, ο Αντιδήμαρχος Στ. Καμπουράκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κ. Ζαχαρός,  ο Επιτελάρχης της 80 ΑΔΤΕ Δ. Κουλέτσης και πλήθος προσκυνητών.

 Ο Εσπερινός πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέτρα προστασίας  μέσα και έξω από τον Ιερό ναό. 

Την ώρα της ομιλίας του Δεσπότη στον ΙΝ Αγίου Παύλου Κω, έγινε αισθητός ο σεισμός της Ρόδου με τον κόσμο να ανησυχεί αλλά να παραμένει στις θέσεις του χωρίς ιδιαίτερο πανικό.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε «στα βήματά του Αποστόλου Παύλου στην μιάμιση μέρα που έμεινε στην Κω», όπου ήρθε  προερχόμενος από Μίλητο  και στη συνέχεια στη μεγάλη συναγωγή των περίπου 20χιλ. πιστών Ιουδαίων που είχε τότε η Κως των περίπου 160χιλ. κατοίκων συνολικά, για να κηρύξει τον Χριστιανισμό,  λίγο πριν συνεχίσει το ταξίδι του προς Ιεροσόλυμα. Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αρχαιολογία , ότι απαγορεύει προσεγγίσεις  στις παλαιοχριστιανικές βασιλικές, όπως του Αγίου Γαβριήλ στο Ψαλίδι ενώ επιτρέπει να υπάρχουν αγελάδες στο χώρο.

Μετὰ τον Εσπερινὸ δεν ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Παύλου, προσφέρθηκε κέρασμα από την Ενορία του Ιερού Ναού.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ