"Πες μου ότι σου κάνουν bullying" | Το Χαμόγελο του Παιδιού
Κοινωνικά
03/03/2021

“Πες μου ότι σου κάνουν bullying…”

 

Δείτε το video εδώhttps://youtu.be/g_c2JyT6kMM

 

Δεν χρειάζεται ένα παιδί να είναι στο σχολείο για να δεχθεί εκφοβισμό. Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας και των αμέτρητων ωρών που περνούν στο διαδίκτυο, τα παιδιά βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπα με τον κίνδυνο του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying ).

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσπαθώντας να αναδείξει το αυξανόμενο πρόβλημα δημιούργησε το video «Πες μου ότι σου κάνουν Bullying” για να δώσει στα παιδιά που βιώνουν αυτή τη φρίκη μία διέξοδο. Τους καλεί να επικοινωνήσουν άμεσα με τη Γραμμή SOS 1056 ή με το Chat 1056http://bit.ly/chat1056 (24 ώρες καθημερινά και δωρεάν, ανώνυμα), όπου απαντούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί για να βρουν μαζί τον τρόπο να σταματήσει να τους πονάει η κατάσταση που βιώνουν.

 

Η ιδέα και τα λόγια του video προέρχονται από τους μαθητές-εθελοντές του Οργανισμού «To Χαμόγελο του Παιδιού» τους YouSmilers που προσπαθούν να δώσουν την πραγματική διάσταση του φαινομένου με λόγια σκληρά που όμως, δυστυχώς, αποτελούν μέρος της ζωής κάποιων παιδιών.

 

Το video δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της σχολικής καμπάνιας «Μίλα Τώρα» https://milatora, η οποία είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά, καλώντας σχολεία και μαθητές από όλη την Ελλάδα να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό.

 

Μοιραστείτε το video με όλα τα παιδιά για να γνωρίζουν ότι υπάρχει τρόπος να σταματήσουν να πονάνε.