Νέα μέτρα: Αλλαγές στα sms - Περιοχές σε ''βαθύ κόκκινο'' και σε ''κόκκινο''- ''Βαθύ κόκκινο'' η Ρόδος
Κοινωνικά
03/03/2021

Σκληρότερο lockdown από αύριο στις 6 το πρωί

Μόνο με τα πόδια ή ποδήλατο το SMS 6

Νέα, αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε πριν από λίγο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μετά και τη σημερινή πανελλαδική έκρηξη κρουσμάτων.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς κατέταξε τις περιοχές της χώρας σε 2 κατηγορίες, σε περιοχές με ''βαθύ κόκκινο'' και σε περιοχές με ''κόκκινο''. Στις περιοχές ''βαθύ κόκκινο'' από σήμερα και η Ρόδος!

Από αύριο Πέμπτη 04/03/21 στις 06.00 έως και 16/03/21 θα ισχύσουν τα εξής:

Στο SMS 2 και το SMS 3, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός δήμου, είτε εντός 2 χιλιομέτρων.

Στο SMS 6, αποκλειστικά με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Στο SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρα μπαίνουν στο ''κόκκινο''.

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Τι αλλάζει από αύριο 

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου δηλ στις ''κόκκινες'' περιοχές όπου κατατάσσεται και η Κως, επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 05:00 μέχρι τις 21:00 ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου δηλ στις περιοχές ''βαθύ κόκκινο'' από τις 05:00 έως στις 19:00. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 05:00 ως τις 21:00 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού τους χαρακτήρα.