Επιμνημόσυνη Δέηση για τους απαγχονισθέντες στη Βουρρίνα από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής
Κοινωνικά
18/04/2021

Επιμνημόσυνη Δέηση, στο Ηρώο που έχει τοποθετηθεί στο σημείο της σύλληψης, για τους Κώους πατριώτες Θεόκριτο Β. Κώστογλου, Ανεζούλα Γ. Πατάκου-Τρουμούχη και Σταματία Θ. Περή στην περιοχή της Βουρρίνας, πλησίον της Ιεράς Μονής Οσίας Μελούς, που απαγχονίσθηκαν στις 16 Απριλίου 1945 από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι , ο  Δήμος Κω και η Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου.

Στη τελετή παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κκ.Ναθαναήλ, ο δήμαρχος Κω θεοδόσης Νικηταράς, ο διοικητής της 80ΑΔΤΕ Τριαντάφυλλος Θεοδόσιος , στελέχη της  80ης Ανώτερης Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80η ΑΔΤΕ), οι αντιδήμαρχοι, Π.Αβρίθης και Σ.Καμπουράκης, οι προέδροι των ΔΚ Κω Κ.Σουρασής, Μ.Γιωργαλλής, ο συγγραφέας Θ.Διακογιάννης ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα και διάβασε ένα ποίημα που έγραψε για τους πεσόντες, Ο Δ.Χατζηδαυίδ  ο οποίος φιλοτέχνησε την αψίδα που έχει στηθεί στο σημέιο των πεσόντων, ο Παντελής Σβουρένος, η Αφροδίτη Μπιλλήρη νομική σύμβουλος της Μητροπόλεως.


Κατά τη διάρκεια της Τελετής ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και όλων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοιό Covid-19.

  

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ