Τι θα γίνει αν κάποιος μαθητής νοσήσει με κορονοϊό εν μέσω Πανελλαδικών
Κοινωνικά
25/04/2021

Για τις Πανελλαδικές στην εποχή του κορονοϊού μίλησε ο Νίκη Κεραμέως.

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος νοσήσει από οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, όπως έγινε και πέρυσι. Οι περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν πλησιέστερα σε εκείνη την ημερομηνία», ανέφερε η υπουργός Παιδείας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στον αριθμό των νοσούντων από κορονοϊό μαθητών, όπως αυτός καταγράφεται από τα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

 
Σύμφωνα με την ίδια, τα κρούσματα που υπάρχουν στα σχολεία δεν ανησυχούν, με τα self-tests να αποτελούν ιδιαίτερα χρήσιμο όπλο.

«Την πρώτη εβδομάδα που λειτούργησαν τα λύκεια, στην πλατφόρμα του self-test υπήρχε μόνο η σχολική κοινότητα λυκείων. Τη δεύτερη εβδομάδα μπήκαν και άλλο 1,3 εκατομμύρια πολίτες, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Άρα μπήκε ένας πολύ μεγάλος πληθυσμός και πράγματι τα κρούσματα ήταν περισσότερα αφού η βάση ήταν πολύ μεγαλύτερη. Δεν είχαμε περισσότερα κρούσματα σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα στα σχολεία, το αντίθετο», τόνισε η υπουργός.