Με μαζική συμμετοχή η Απεργιακή συγκέντρωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στην Πλατεία Ελευθερίας
Κοινωνικά
06/05/2021

Με μαζική συμμετοχή σωματείων και φορέων, η σημερινή  η Απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Ελευθερίας, με σύνθημα  «Όχι στην κατάργηση του Οκταώρου». 

Στην απεργιακή συγκέντρωση έδωσαν το παρών,  τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25.

Το εργατικό Κέντρο και τα σωματεία στην Κω αντιδρούν, στην πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, καταδικάζουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, τα κυβερνητικά  εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας, το ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία, την απελευθέρωση των απολύσεων και  μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Τα αιτήματα και το ψήφισμα ανέγνωσε η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ Κική Μακρή.

Τα σωματεία που συμμετείχαν στην συγκέντρωση ήταν: Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κω, ο Σύλλογος Εργαζομέων Νοσοκομείου  Κω, Η ΒΈΛΜΕ Δωδ/σου, Σωματείο Ξενδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων,Σύλλογος Φιλλιπινέζων Κω, Σωματείο Συνταξιούχων και ο Σύλλογος Γυναικών Κω μέλος ΟΓΕ.

Μετά το τέλος των ομιλιών και την ανάγνωση του σχετικού ψηφίσματος , ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης της Κω με συνθήματα.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ