Προχωρούν οι εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς
Κοινωνικά
13/05/2021

Σταδιακά «ξανανοίγει» και ο κλάδος των εκπαιδευτών οδηγών, κάτι που αναμένεται να δώσει διέξοδο και στους 1.500 υποψήφιους οδηγούς που περίμεναν όλο αυτό το διάστημα για να μπορέσουν να πάρουν το δίπλωμα οδήγησης στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εκπαιδευτών, κ. Στέφανο Πορτσέλλη, η πρακτική εκπαίδευση των υποψηφίων έχει ξεκινήσει από τις 19 Απριλίου και οι εξετάσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή γίνονται πρακτικές σε όλες τις κατηγορίες  των οχημάτων.

Αυτό που ακόμη δεν έχει ανοίξει είναι οι θεωρητικές εξετάσεις για τις κατηγορίες Β και Α, δηλαδή για τους υποψήφιους οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν και αυτά από τις 15-16 του μήνα αφού ανοίγουν σταδιακά τις δραστηριότητες και περιμένουν την καινούργια ΚΥΑ την Παρασκευή.

Θα υπάρξουν περιορισμοί και απαγορεύσεις βέβαια, σύμφωνα με τον ίδιο. Δηλαδή, στις αίθουσες των θεωρητικών εξετάσεων στο Υπουργείο Μεταφορών, σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε όλες τις Διευθύνσεις μεταφορών της χώρας, μπαίνουν τα μισά άτομα, κάτι που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες εξετάζουν το 50% των υποψηφίων.

 

Στη Ρόδο διαθέτουμε μία αίθουσα με δέκα υπολογιστές, άρα σε κάθε εξεταστική ώρα θα μπαίνουν  5 υποψήφιοι ενώ θα υπάρχει και το μισάωρο διάλειμμα μέχρι να μπουν οι επόμενοι.

Έτσι, λοιπόν, εκτιμούν ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην αρχή αφού έχουμε 1.500 άτομα στη Δωδεκάνησο που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις. Οι εξετάσεις θεωρίας θα γίνονται  κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και για τα ΤΕΙ τα πιστοποιητικά επαγγελματικής ικανότητας είναι κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Οι πρακτικές εξετάσεις για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων γίνονται σε καθημερινή βάση ενώ κανονικά γίνονται και τα μαθήματα. Μόνο τα θεωρητικά μαθήματα για τα αυτοκίνητο και τη μηχανή γίνονται διαδικτυακά αλλά ελπίζουν η καινούργια ΚΥΑ να το προβλέψει ώστε να ξεκινήσουν πάλι δια ζώσης.

Τα πρακτικά μαθήματα γίνονται με self test που οι εκπαιδευτές τα κάνουν δύο φορές την εβδομάδα ενώ οι μαθητές πρέπει να κάνουν self test 24 ώρες πριν από το μάθημα και να έχουν μαζί τους και το σχετικό έγγραφο.

 

 

Πηγή:rodiaki.gr