Self-test: Με χειρόγραφη βεβαίωση στα σχολεία, αν δεν λειτουργεί η πλατφόρμα
Κοινωνικά
17/05/2021

Πολλά είναι  τα προβλήματα στην πλατφόρμα όπου δηλώνονται τα αποτελέσματα των self test .  Αν υπάρχει πλήρης αδυναμία εκτύπωσης η δυνατότητα που δίνεται είναι και με χειρόγραφη βεβαίωση η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία του μαθητή και το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι εκπαιδευτικοί. 

«Η ελληνική πολιτεία έχει κάνει την προετοιμασία της. Δεν μειώθηκαν τα self test στα σχολεία επειδή δεν μπορούσε να ανταποκριθεί η πολιτεία , αλλά γατί αυτή ήταν η εισήγηση της επιτροπής , ξεκαθάρισε η υφυπουργός κ. Μακρή σε συνέντευξη στον Αντ1.

Μιλώντας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «υπάρχει πρόβλεψη για την περίπτωση που κάποιο παιδί νοσήσει με κορονοϊό και δεν μπορεί να δώσει εξετάσεις». Όπως είπε, το ίδιο ισχύει και για άλλες περιπτώσεις, αν κάποιο παιδί δεν μπορεί να δώσει τώρα εξετάσεις, γίνονται επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Όπως είπε η σχολικά χρονιά για τα Δημοτικά σχολεία τελειώνει στις 25 Ιουνίου και στις 11 Ιουνίου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 14 Ιουνίου.

Τέλος, υπογράμμισε ότι είναι «ανοικτό το ενδεχόμενο η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει νωρίτερα, αλλά όχι μέσα στον Αύγουστο», ξεκαθάρισε.



Πηγή: Reporter.gr