Να αποσυρθεί το ν/σ για τη συνεπιμέλεια ζήτησαν δεκάδες έξω από τη Βουλή
Κοινωνικά
19/05/2021

«Αμετάκλητα όχι στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια» φώναξαν το απόγευμα δεκάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν χθες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τη Βουλή, ζητώντας την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου Τσιάρα, λίγες μόλις ώρες πριν αυτό φτάσει στην Ολομέλεια.

Φεμινιστικά και αντιφασιστικά συνθήματα ακούστηκαν από γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιών, ενώ κυριάρχησαν συνθήματα κατά της συνεπιμέλειας: «Συνεπιμέλεια συναινετική, όχι στην ανάθεση σε κακοποιητή», «Δε γίνεται να ζούμε χρόνια μες στη βία, μέχρι να ερευνήσουμε την καταγγελία», «Το παιδί δεν είναι βαλίτσα να γυρνά, όχι συνεπιμέλεια υποχρεωτικά». Υψώθηκαν δεκάδες πλακάτ και πανό από τους διαδηλωτές, ενώ δεν έλειψαν και εκείνα που αφορούσαν το ζήτημα της ορατότητας και συνταγματικής κατοχύρωσης της ΛΟΑΤΚΙ γονεϊκότητας.

«Το νομοσχέδιο φέρνει άχρηστες αλλαγές, όταν την ίδια ώρα αγνοεί τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, όπως το δικαίωμα των τρανς ατόμων στη γονεϊκότητα, αιτήματα που έχουν αγνοηθεί για πάρα πολλά χρόνια από τις κυβερνήσεις, ενώ θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να καταγγείλουν», σημειώνει η Ε., μέλος φεμινιστικής οργάνωσης. Ο Πάνος, από τους πρώτους στη διαδήλωση, κρατά ένα πολύχρωμο πλακάτ: «Θυμάμαι το διαζύγιο των γονιών μου και τρέμω στην ιδέα των επιπτώσεων αν το νομοσχέδιο Τσιάρα ίσχυε στη δική μου περίπτωση».

Η Γιώτα, δικηγόρος, σύζυγος και μαμά, βρίσκεται μαζί με την οικογένεια της έξω από τη Βουλή: «Είναι η τελευταία μέρα για για να πείσουμε τη κυβέρνηση να μην προχωρήσει με το νομοσχέδιο Τσιάρα. Όλοι στεκόμαστε απέναντι και δεν υπολογίζουν ότι μια παράμετρος που πρέπει να εξετάζεται πάντοτε είναι η αρχή της έμφυλης ισότητας σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία».

Στο κάλεσμα για κινητοποίηση στο Σύνταγμα, που απηύθυνε η πρωτοβουλία «Όχι στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια» συμμετείχαν φεμινιστικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες όπως το ΜΩΒ, η Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη, η συλλογικότητα Sabbat, η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, αλλά και η νεολαία του ΜέΡΑ25.

 

 

 

Πηγή:efsyn.gr