I.Λάμπρου-Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ: Το αντεργατικό νομοσχέδιο είναι "χτύπημα" στην καρδιά και στη ζωή των εργαζομένων
Κοινωνικά
07/06/2021

Το αντεργατικό νομοσχέδιο είναι "χτύπημα"  στην καρδιά και στη ζωή των εργαζομένων, επεσήμανε η Πρόεδρος  του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ Ιωάννα Λάμπρου στη σύσκεψη της Παρασκευής με τους εργαζόμενους και τα μέλη του  Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω.

Πυρήνας του νομοσχεδίου, είναι η κατάργηση του οκταώρου και η εκτόξευση της απλήρωτης εργασίας, με εργαλείο τη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», που θα επιβάλλεται με ατομικές «συμφωνίες», προϊόν εργοδοτικών απειλών και εκβιασμών. Καθιέρωση περισσότερων και πιο φθηνών υπερωριών, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Η κ.Λάμπρου  τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση χτυπά την συνδικαλιστική δράση και την ποινικοποιεί, ενώ με  το νέο  αντεργατικό νομοσχέδιο, εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της μεγάλης εργοδοσίας.

Τέλος η κ.Λάμπρου κάλεσε τους εργαζόμενους σε μαζική, μαχητική  συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 10 του μήνα, στις 10:30 πμ. στην πλατεία Ελευθερίας. 

Ρεπορτάζ