Επιτυχημένη η εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια στη Νησιωτική Ελλάδα
Κοινωνικά
27/06/2021

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η ψηφιακή εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 με θέμα: «Η οδική ασφάλεια στη νησιωτική Ελλάδα», όπου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom. 

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, που άνοιξε την ενδιαφέρουσα εκδήλωση, αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Στρατηγικής για την οδική ασφάλεια με χρονικό ορίζοντα δεκαετίας, σχέδιο που θα γίνει νόμος για να διασφαλιστεί η εφαρμογή του με σκοπό την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ενώ παράλληλα επισήμανε τις σημαντικές διακρίσεις της Ελλάδας στο πεδίο αυτό. 

Ο κ. Βαγγέλης Μακρής, συνεργάτης του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ενημέρωσε για το έργο και τη δράση του Ινστιτούτου, το όραμα για ένα κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα αλλά και την αποστολή του, ώστε να καλλιεργηθεί κυκλοφοριακή παιδεία στην κοινωνία, ενώ αναφέρθηκε στη συνεχή υποστήριξη στις δράσεις της Πολιτείας για πρόληψη

Ο κ. Γιάννης Θεμέλαρος, Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου, αναφέρθηκε στις πρωτοποριακές δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ατυχημάτων, καθώς και την συνεχή δημοπράτηση έργων αναβάθμισης του οδικού δικτύου όλων των νησιών του Ν. Αιγαίου.

Η κα Αμαλία Πολυδωροπούλου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Συντονίστρια της Εκτελεστικής Επιτροπής για την υλοποίηση και εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας, αναφέρθηκε στη σύσταση και τις δράσεις της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την οδική ασφάλεια στο Παν/μιο Αιγαίου, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για καινοτόμο έρευνα, τις προτάσεις και τις μελλοντικές δράσεις, ενώ παράλληλα ανέδειξε τα στατιστικά στοιχεία τροχαίων ατυχημάτων στη νησιωτική χώρα. 

Ο κ. Παναγιώτης Παπαντωνίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ενημέρωσε για τις πολυδιάστατες δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, το πρόσφατο μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προέβαλε στατιστικά στοιχεία και περαιτέρω δράσεις που πρέπει να ληφθούν. 

Ο κ. Γιώργος Καραμανώλης, CTO/CIO Συνιδρυτής της εταιρείας τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpοlicy, δήλωσε αρωγός σε κάθε συνολική προσπάθεια για την οδική ασφάλεια και τις πρωτοβουλίες σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ.:

Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
Ελένη Μαυρόγαλου, Τομεάρχης Νησιωτικότητας ΈΝΑ - Δημ. Σύμβουλος Πάτμου
Ελένη Καρύδη, Πρόεδρος ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου
Νεκτάριος Καλαντζής, Πρόεδρος Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΈΝΑ) και Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών (ELL)

Τη συζήτηση συντόνισε η Δημοσιογράφος Μαρία Καλπουζάνη

Η εκδήλωση έκλεισε με την δέσμευση όλων ο αγώνας για την ευαισθητοποίηση και τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων να συνεχισθεί με ακόμη εντονότερο ρυθμό, προκειμένου οι πολίτες και κυρίως οι νησιώτες και οι επισκέπτες των νησιωτικών προορισμών να είναι ασφαλείς

Πηγη: rodiaki.gr