Εργασίες ανάπλασης του Κλειστού Γυμναστηρίου Κω
Κοινωνικά
29/07/2021
Η Μελέτη ανάπλασης του Κλειστού Γυμναστηρίου, αφορά στην αλλαγή λαμπτήρων, ενίσχυση κλιματισμού-εξαερισμού,πυρασφάλεια και τοποθέτηση γεννήτριας  
 

Σε εξέλιξη βρίσκεται  η πρώτη φάση της μελέτης ανάπλασης του Κλειστού γηπέδου Κω, που αφορά  στην αλλαγή λαμπτήρων και σε δεύτερη φάση , την τοποθέτηση νέου συστήματος  κλιματισμού-εξαερισμού, πυρασφάλειας και τοποθέτησης γεννήτριας, αφού ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Στο κλειστό γήπεδο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, σε συνάντηση εργασίας με τον υπεύθυνο του γηπέδου Γιάννη Καπερώνη και το μηχανολόγο μηχανικό των τεχνικών υπηρεσιών Κω, Γ. Μαυρολέων,  όπου επόπτευσαν τις εργασίες αντικατάστασης λαμπτήρων τύπου led , στο πλαίσιο υλοποίησης της  πρώτης φάσης ανάπλασης του γηπέδου.

Ο κ. Χατζηχριστοφής επισήμανε πως το ζητούμενο στο Κλειστό Γυμναστήριο,  είναι η απόκτηση  νόμιμης άδειας λειτουργίας, αφού από το 1988 που κατασκευάστηκε, δεν έχει άδεια λειτουργίας.

Επίσης τόσο ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, όσο και ο  υπεύθυνος του κλειστού γηπέδου, κ. Γιάννης Καπερώνης, τόνισαν πως το γήπεδο είναι ένα ζωντανό κύτταρο το οποίο χρησιμοποιούν όλα τα αθλητικά σωματεία, αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι. 

Σε ότι αφορά στην μελέτη ανάπλασης του κλειστού γηπέδου Κω, ο μηχανολόγος μηχανικός των τεχνικών υπηρεσιών Κω, Γ. Μαυρολέων, τονίζει πως η μελέτη αφορά τέσσερα σημεία. Η πρώτη βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι η αλλαγή λαμπτήρων τύπου led με ψυχρό φωτισμό, τα οποία θα δώσουν 2 1/2 φορές μεγαλύτερη φωτεινότητα στο γήπεδο, η πρόσθετη ενίσχυση με κλιματισμό και εξαερισμό που δεν υπήρχε. Το σύστημα αυτό θα έχει  αποβολή αέρα και πρόσθετο νωπό αέρα. Τοποθέτηση πυροσβεστικού συστήματος με αντλίες για να πάρει το γήπεδο το πιστοποιητικό από την πυροσβεστική υπηρεσία το οποίο δεν έχει και η τοποθέτηση  γεννήτριας για τυχόν διακοπές ρεύματος για να μην επηρεάζονται οι αγώνες και οι προπονήσεις των αθλητών.

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών έχει ως εξής: Η  πρώτη φάση ( φωτισμός- κλιματισμός) ολοκληρώνεται σε 2 μήνες  , η δεύτερη φάση (πυροσβεστικό σύστημα) Σεπτέμβρη-Οκτώβρη και η γεννήτρια είναι ακόμα στη διαδικασία της μελέτης. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ