Μητσοτάκης: Η χώρα δε θα ξανακλείσει - Κινητές ομάδες εμβολιασμού στα μεγάλα ξενοδοχεία
Κοινωνικά
30/07/2021

Στη διαβεβαίωση ότι η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει λόγω πανδημίας του κορονοϊού προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ). Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε ότι Κινητές Ομάδες Εμβολιασμoύ θα στέλνονται πλέον και σε ξενοδοχεία.

 «Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη μάχη. Δε χωρούν ούτε ψεύτικοι διχασμοί, ούτε κομματικές παρωπίδες. Κάνουμε μαζί μία προσπάθεια να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτοφανή κρίση και όλοι μαζί θα κερδίσουμε ή όλοι μαζί θα χάσουμε» τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ξεναγήθηκε στου χώρους του ΠΑΓΝΗ, συνομίλησε με ασθενείς, ενημερώθηκε στον προθάλαμο της νέας ΜΕΘ για τη λειτουργία της και στη συνέχεια είχε σύσκεψη με επιτελικά στελέχη του νοσοκομείου και της ευρύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας της Κρήτης στο κεντρικό αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.
 Κινητές ομάδες εμβολιασμών στα μεγάλα ξενοδοχεία

Στην Κρήτη εφαρμόστηκε το μέτρο των εμβολιασμών με κινητές μονάδες, με πολύ θετικά αποτελέσματα δίνοντας «το έναυσμα να τους επεκτείνουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και στην υπόλοιπη Ελλάδα» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε τα εξής: «Σε συνεννόηση με το Υπουργείο μπορούμε να ξεκινήσουμε και εδώ από την Κρήτη να στέλνουμε κινητές μονάδες και σε μεγάλα ξενοδοχεία. Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον να μπορούν να πηγαίνουν οι μονάδες, να εμβολιάζουν μαζικά εργαζόμενους σε μεγάλους χώρους φιλοξενίας, έτσι ώστε να γλιτώνουν και οι εργαζόμενοι τον μπελά και την ταλαιπωρία να πηγαίνουν οι ίδιοι -ενδεχομένως να μην ταιριάζει και με τους ρυθμούς δουλειάς τους. Να δοκιμάσουμε και αυτό ώστε να πείσουμε και τους εργαζόμενους στον τουρισμό ότι πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα».

 

πηγή:ΕΘΝΟΣ