Στις θέσεις τους βρίσκονται από σήμερα 01/09 οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολικών βαθμίδων και στην Κω
Κοινωνικά
01/09/2021

Με πλήρη επάρκεια θέσεων ξεκινάει το σχολικό έτος - Αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο  

Στις θέσεις τους βρίσκονται από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου  οι εκπαιδευτικοί όλων των  βαθμίδων σε όλην την Ελλάδα, σηματοδοτώντας την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022.

Μάλιστα, η εκκίνηση γίνεται με αισιοδοξία μετά και τις προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού φέτος για την κάλυψη των κενών θέσεων αλλά και την τοποθέτηση των αναπληρωτών.

Από άποψη υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω της πανδημίας, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να υποβάλλονται σε δυο εργαστηριακά rapid test την εβδομάδα ενώ οι μαθητές σε δυο self test.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, φέτος δε θα διακόπτεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μαθημάτων ακόμη και σε περίπτωση θετικού κρούσματος σε κάποιο τμήμα.

Η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω, Μαρία Ψύρη αλλά και η προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Κω, Χρυσούλα Κολίτσα, μιλώντας στην κάμερα του Kos Tv, μας μεταφέρουν το κλίμα της πρώτης ημέρας στο σχολείο για τη χρονιά 2021-2022 στο νησί μας ενώ οι δυο κυρίες εκφράζουν τη δική τους άποψη για την πιθανότητα εφαρμογής του μέτρου των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς.

Ρεπορτάζ