Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid test η είσοδος στα δικαστήρια
Κοινωνικά
11/09/2021

 

Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με βεβαίωση αρνητικού rapid test θα επιτρέπεται η είσοδος στα Δικαστικά Μέγαρα Ρόδου και Κω, από την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με οδηγίες που έχουν σταλεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, από τις 13 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021 για να εισέλθει ο οποιοσδήποτε στο Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου θα πρέπει να φέρει να μαζί του είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε ψηφιακή βεβαίωση αρνητικών rapid test. Αυτό θα ισχύει τόσο για δικαστές και εισαγγελείς, όσο και για δικηγόρους, προσωπικό και διάδικους. 

Μάλιστα προκειμένου να τύχει εφαρμογής η παραπάνω οδηγία, από την προσεχή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και έως το τέλος του τρέχοντος έτους, παύει να λειτουργεί η δεύτερη είσοδος – έξοδος του Δικαστικού Μεγάρου, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτηρίου και γίνονταν χρήση αυτής μόνο με μαγνητικές κάρτες που έχουν στη διάθεσή τους δικηγόροι, δικαστές και υπάλληλοι.

Οι κάρτες αυτές θα απενεργοποιηθούν και όλοι πλέον θα εισέρχονται στον χώρο των δικαστηρίων από την μπροστινή κύρια είσοδο του κτηρίου όπου θα υπάρχει φύλακας ο οποίος αποκλειστικά θα ελέγχει με την εφαρμογή covid free app, τις βεβαιώσεις.

Σε περίπτωση που ο οποιοσδήποτε δεν φέρει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση αρνητικού rapid test δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στο Δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο μέτρο θα ισχύσει από τις 13 Σεπτεμβρίου και για τα Δικαστήρια στην Κω.

 

Πηγή: www.rodiaki.gr