Η επιδότηση στην κατανάλωση ρεύματος (και του Σεπτεμβρίου)
Κοινωνικά
15/09/2021

Αναδρομικά από το Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί η επιδότηση στην τιμή του ρεύματος, διευκρίνισε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ενώ σημείωσε ακόμη ότι η κρατική στήριξη αφορά όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως του παρόχου από τον οποίο προμηθεύονται ενέργεια.

 

«Ο καταναλωτής μπορεί να μη δει την επιδότηση για κατανάλωση το Σεπτέμβριο, αλλά στο επόμενο εκκαθαριστικό, άρα η επιδότηση αφορά το τελευταίο τετράμηνο του 2021» ξεκαθάρισε ο υπουργός. 

 

Η επιδότηση των 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα εφαρμόζεται για την κατανάλωση μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα (δηλαδή η επιδότηση είναι 9 ευρώ το μήνα), μέγεθος που καλύπτει πάνω από το 70% των καταναλωτών. Για μηνιαία κατανάλωση 400 κιλοβατώρων ο υπουργός παρουσίασε παραδείγματα τιμολόγησης από τη ΔΕΗ με επιπλέον έκπτωση ύψους 3 ευρώ, για κατανάλωση 500 κιλοβατώρων η επιπλέον έκπτωση ανεβαίνει στα 6 ευρώ και στις 600 κιλοβατώρες στα 9 ευρώ. Πρακτικά η επιβάρυνση των πελατών της ΔΕΗ περιορίζεται στα 1 - 2 ευρώ το μήνα, ενώ χωρίς τα μέτρα που ελήφθησαν (κρατική επιδότηση και εκπτώσεις από τη ΔΕΗ) θα ξεπερνούσε τα 40 ευρώ. Η επιδότηση των 9 ευρώ θα εμφανίζεται σε διακριτό σημείο του λογαριασμού.