Συντάξεις: Πότε ξεκινά η πληρωμή τους για τον Οκτώβριο
Κοινωνικά
20/09/2021

Mε εμβόλιμη πληρωμή στο τέλος Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά 23 μηνών στους παλαιούς συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το Μάιο του 2016. Βασική προϋπόθεση βέβαια, είναι να έχουν χρόνο ασφάλισης μεταξύ 30,1 και 40 έτη, και ο επανυπολογισμός να έχει βγάλει μεγαλύτερη αύξηση από την προσωπική τους διαφορά (αν είχαν).

 

Οι νέες αυξημένες συντάξεις, θα δοθούν τον Οκτώβριο, με τις συντάξεις Νοεμβρίου. Κατά τάλλα οι συνταξιούχοι θα πιστωθούν τις συντάξεις Οκτωβρίου στις κάτωθι ημερομηνίες:

  • Στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το AΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

  • Στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

  • Στις 28 Σεπτεμβρίου 2021,ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

  • Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.