Σχεδιασμός για αναβίωση του Όρκου του Ιπποκράτη, από γιατρούς της διασποράς και φοιτητές Ιατρικών σχολών του εξωτερικού
Κως
18/10/2021

Η εξωστρέφεια  της Κω, λαμβάνει σάρκα και οστά, με ρεαλιστικό επιχειρησιακό σχεδιασμό από τον δήμο της Κω

Συνάντηση με  τον  Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ.Γιάννη Χρυσουλάκη και  τον  Πρόεδρο του Ελληνικού  Πολιτισμού των ΝΔ πολιτειών των Η.Π.Α, κ.Γιάννη Ρεμεδιάκη, πραγματοποίησε  ο δήμαρχος Κω, θεοδόσης Νικηταράς , την Κυριακή  πρωί , στο δημαρχείο, με στόχο τον  προγραμματισμό επισκέψεων γιατρών της διασποράς και φοιτητών Ιατρικών σχολών στην Κω για την αναβίωση του όρκου του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο. «Ο όρκος του Ιπποκράτη περιέχει μοναδικές ηθικές αξίες. Μέσα σε μισή σελίδα ο όρκος καταγράφει τις ύψιστες ηθικές αρχές, που ζουν εδώ και 2.500 χρόνια»

Ο δήμαρχος Κω τόνισε πως η εξωστρέφεια  της Κω, λαμβάνει σάρκα και οστά, με ρεαλιστικό επιχειρησιακό σχεδιασμό του δήμου της Κω, με μια  ακόμα σημαντική συνεργασία, με τον Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και τον πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού των Νοτιοδυτικών πολιτειών των Η.Π.Α, η οποία θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο .

Ο Γ.Γ  Γιάννης Χρυσουλάκης, σημείωσε πως  αποτελεί στόχο για το υπουργείο Εξωτερικών,  η δικτύωση των  20.000 Ελλήνων  ομογενών γιατρών και βιοεπιστημόνων που δραστηριοποιούνται διεθνώς και που η Κως, η γενέτειρα του Ιπποκράτη,  δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο μεγάλο εγχείρημα. 

Ο κ. Χρυσουλάκης τόνισε πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος από τον δήμαρχο της Κω κ. Νικηταρά, ο οποίος αντιμετωπίζει με θετική διάθεση τις εξωστρεφείς  πρωτοβουλίες της Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού  στο να μπει η Κως ,στον παγκόσμιο χάρτη, με ένα τόσο δυνατό brand name ως γενέτειρα του Ιπποκράτη. Προς αυτή την κατεύθυνση αυτή στηρίζεται  κι η συνεργασία με τον πρόεδρο του Ελληνικού  Πολιτισμού των ΝΔ πολιτειών των Η.Π.Α κ.Ρεμεδιάκη.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ