Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση με θέμα: «Διάβρωση των παραλιών της Κω και τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου»
Κως
05/07/2022

Εκδήλωση με ομιλητή τον Δρ. Ωκεανογραφίας Αντώνη Χατζηπαυλή,με θέμα: «Διάβρωση των παραλιών της Κω και τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου»,

πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της πρώην Εβραϊκής Συναγωγής, σήμερα το απόγευμα, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος MARICC (Methodological framework for the Assessment and monitoring of the erosion Risk of touristic Island beaches under Climate Change).

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Κω σε συνεργασία με το Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σέβη Βλάχου, καλωσόρισε τον κ.Χατζηπαυλή και τους παρευρισκομενους, τονίζοντας τη σημασία του θέματος της προστασίας των ακτών μας από τη διάβρωση. 

Έπειτα το λόγο πήρε ο δρ.Ωκεανογραφίας , παρουσιάζοντας έρευνες και μελέτες από τη Σαντορίνη και το νησί μας, οι οποίες αφορούν το πρόβλημα της παραλιακής διάβρωσης, μέτρα παράκτιας προστασίας, προβλέψεις παραλιακής διάβρωσης κ.α.

Παρόντες στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Αβρίθης και Γιάννης Καλούδης, η δημοτική σύμβουλος Σμαραγδή Παρισίδη, η Πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ Ελβάν Κοτζαογλάν, ο σύμβουλος κοινότητας Ασφενδιού Σεβαστιανός Παρβέρης, ο τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου Πέτρος Πετρής και ο εκπρόσωπος της ταξιαρχίας κ.Στεργίου.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ