Επαρχείο Κω-Νισύρου: «Οδηγίες για μέτρα αυτοπροστασίας λόγω υψηλών θερμοκρασιών»
Κως
21/07/2022

Εφιστούμε  την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

  •  Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 και να επιλέγουν άνετα, δροσερά και ανοιχτόχρωμα ρούχα

  •  Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα και να χρησιμοποιούν  φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

  • Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα  τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

Τα συμπτώματα της θερμικής εξάντλησης περιλαμβάνουν:

Αίσθημα κόπωσης και αδυναμία, ίλιγγο και λιποθυμικές τάσεις, μείωση της αρτηριακής πίεσης ,κεφαλαλγία, μυϊκές κράμπες, έντονη εφίδρωση, έντονη δίψα, ταχυκαρδία.

Γραφείο Τύπου