Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση στον δρόμο προς το Αμανιού, συνεχείς οι παρεμβάσεις σε όλο το νησί (Video)
Κως
16/09/2022

Στο πλαίσιο εκτεταμένων παρεμβάσεων σε όλο το νησί, ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Αμανιού η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα σύμβαση που έχει να κάνει με την τέως δημοτική ενότητα Δικαίου αφού σε αρκετά σημεία θα συνεχιστούν το επόμενο - άμεσο διάστημα- οι ασφαλτοστρώσεις.

Ο Δήμαρχος Κω, θέλησε να τονίσει ότι γίνονται εργασίες παράλληλα σχεδόν σε όλο το νησί ενώ είναι μεγάλη του χαρά που ένας οικισμός όπως αυτός του Αμανιού έχει δει ήδη αρκετές παρεμβάσεις αφού, ξεκίνησαν με το σχολείο, συνέχισαν με τον ηλεκτροφωτισμό ενώ προχωρά ήδη και η ασφαλτόστρωση.

Με την σειρά ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κω, Νεκτάριος Γεωργαντής επισήμανε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργολαβίες στην δημοτική κοινότητα της Κω και του Ηρακλειδών ενώ όπως δήλωσε στο KOS TV είναι κοντά στο να υπογραφεί με νέα σύμβαση που θα αφορά τον κεντρικό δρόμο του Πυλίου και πρόκειται να γίνει πλήρης ανακατασκευή του οδοστρώματος και να τοποθετηθεί νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. 

Τέλος η αντιδήμαρχος, Γεωργία Κασσιώτη τόνισε με την σειρά της ότι υλοποιούνται ουσιαστικά οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής που ήταν να δοθεί βαρύτητα στην καθημερινότητα. Πέρα απ’ την ασφαλτόστρωση που χρειαζόταν να γίνει αφού είχε αρκετά χρόνια να γίνει παρέμβαση στο οδόστρωμα, ο Δήμος Κω, έχει ολοκληρώσει το έργο του ηλεκτροφωτισμού, έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις και φέτος στο 2ο Νηπιαγωγείο ενώ έχει τοποθετηθεί και συμπληρωματική δεξαμενή λύνοντας έτσι το πρόβλημα υδροδότησης που υπήρχε. Παράλληλα η κ. Κασσιώτη έδωσε και την είδηση για την παιδική χαρά στο Αμανιού για την οποία έχουν γίνει ήδη οι διαγωνιστικές διαδικασίες και σύντομα θα προχωρήσουν με τον εξοπλισμό και την αναβάθμιση της .

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ