Η ετήσια εκδήλωση του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη για την βράβευση των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (pics & video)
Κως
17/09/2022

Μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων θα εορταστούν τα 10 χρόνια προσφοράς του Kοινωφελούς Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη σε νέους και σε άτομα της τρίτης ηλικίας σε Κω και Χάλκη.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων που θα σηματοδοτούν τα 10 χρόνια προσφοράς του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη.

Ο σκοπός του Ιδρύματος Λοχ. Φανουράκη είναι η παροχή υποτροφιών σε νέους από την Κω και τη Χάλκη που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν σπουδές μεταπτυχιακού, διδακτορικού και ερευνητικού επιπέδου στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, και η στήριξη της τρίτης ηλικίας με αντίστοιχα προγράμματα περίθαλψης, στη Χάλκη και την Κω.

H αρχή στις εκδηλώσεις αυτές έγινε σήμερα στο  Caravia Beach Hotel & Bungalows όπου πραγματοποιήθηκε η βράβευση των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2022 ενώ έγινε παράλληλα ενημέρωση στους μαθητές / φοιτητές για το πρόγραμμα υποτροφιών που παρέχονται απ’ το ίδρυμα. 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, ο εντεταλμένος παιδεία, δια βίου μάθησης και απασχόλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Κρητικός, ο Έπαρχος Κω, Γιάννης Καμπανή και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Διονυσία Τελλή.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δ.Σ του ιδρύματος λοχαγού Φανουράκη, Κοσμάς Σφυρίου κάνοντας και μια αναδρομή αυτών των δέκα χρόνων, αλλά και ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος, Ευάγγελος Ηλιάδης. Ως μέλος του Δ.Σ μίλησε και ο Γιάννης Καμπανής, και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που τρέχει σε Κω και Χάλκη σε ότι αφορά την τρίτη ηλικία ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι τιμητικές βραβεύσεις στους επιτυχόντες μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος, Σπύρος Κογιάννης, ο διοικητής της αστυνομίας Κω, Λουκάς Θάνος, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Ντίνα Σβύνου, ο Σοφολογιότατος Ιμάμης, Τράμπα Ιρφάν, ο διοικητής της Π.Υ Κω, Γρηγόρης Μαυρίδης, ο διοικητής του ΝΑΣ Κω, Γεώργιος Σταματόγιαννης, η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ, Ελβάν Κοτζαογλάν και γονείς και συγγενείς των παιδιών.

Φυσικά υπήρχε απαρτία και σε ότι αφορά τα μέλη του Δ.Σ του ιδρύματος λοχαγού Φανουράκη, το οποίο απαρτίζουν οι Κοσμάς Σφυρίου, Γιάννης Βαληνάκης, Ευάγγελος Ηλιάδης, Γιάννης Καμπανής και Στέλιος Φάρκωνας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης μέσα σε ένα όμορφο και ευχάριστο κλίμα ακολούθησε μπουφέ που είχε ετοιμάσει το ξενοδοχείο Caravia Beach.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ