Έντονη δυσαρέσκεια απ’ τους μόνιμους υπαλλήλους της Π.Υ Κω για την φημολογούμενη μετακίνηση τους στο αεροδρόμιο
Κως
20/09/2022

Έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια επικρατεί στους μόνιμους υπαλλήλους της Π.Υ Κω σχετικά με τις φήμες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα για μετακίνηση τους στο αεροδρόμιο.

Μέσω των εκπροσώπων τους μάλιστα αλλά και με την στήριξη του αντιδημάρχου και τόνισαν τους προβληματισμούς σχετικά με αυτήν την ενδεχόμενη μετακίνηση. Αρχικά ο κ. Καμπουράκης θέλησε να εκφράσει την ικανότητα αυτών των ανθρώπων, και τον προβληματισμό σε ότι αφορά την καθημερινότητα αφού οι πυροσβέστες που θα έρθουν για έναν χρόνο στην Π.Υ. Κω δεν γνωρίζουν ούτε τοποθεσίες ούτε τοπωνύμια και όλα αυτά μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα. Τόνισε παράλληλα ότι πρέπει να γνωρίζει και το υπουργείο ότι βρισκόμαστε σε παραμεθόριο με ότι αυτό συνεπάγεται αφού ανά πάσα ώρα και στιγμή χρειάζονται άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ενώ ξεκαθάρισε ότι απ’ την πρώτη στιγμή τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος έχουν δηλώσει την στήριξη τους σε αυτούς τους ανθρώπους και πρόκειται μάλιστα να μεταφέρουν και τους προβληματισμούς στον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Τουρνά.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν τόσο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος Δωδεκανήσου, Βαλάντης Τρουμούχης όσο και ο γενικός γραμματέας του σωματείου πυροσβεστών Δωδεκανήσου, Γιώργος Παπαποστόλου μεταφέροντας με την σειρά τους τους προβληματισμούς τους .

Είναι απαράδεκτο τόνισαν ντόπιοι που είναι πάνω από δέκα χρόνια στην υπηρεσία να μετατεθούν στο αεροδρόμιο όταν οι νέοι υπάλληλοι που θα έρθουν στην Κω και θα μείνουν μόλις έναν χρόνο δεν θα έχουν προλάβει να μάθουν το νησί και στην συνέχεια θα αντικατασταθούν. Ζητάμε τόνισαν οι νέοι υπάλληλοι να μετατεθούν στο αεροδρόμιο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στο νησί οι οποίος στην πορεία των χρόνων και με τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και με το Κέντρο υποδοχής έχουν γίνει μεγαλύτερες.

Με την σειρά του ο αρχιπυροσβέστης, Βασίλης Γιολομανδράκης θέλησε να προσθέσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους νέους συναδέλφους που θα έρθουν στο νησί αλλά με την διαδικασία παραλογισμού που ακολουθείται. Πρόκειται για αποψίλωση της Π.Υ. Κω τόνισε αν βρεθούν άνθρωποι από άλλα μέρη και όχι ντόπιοι οι οποίοι δεν θα γνωρίζουν ούτε τα μέρη, ούτε τα τοπωνύμια καθυστερώντας έτσι την αντίδραση της υπηρεσίας στην οποία χρειάζεται αμεσότητα κυρίως τα πρώτα πέντε - δέκα λεπτά. Παράλληλα θέλησε να τονίσει ότι οι εννέα ντόπιοι έχουν περάσει απ’ την εκμάθηση του συστήματος Engage που αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για κέντρα ελέγχου και διοίκησης οργανισμών παρέχοντας προηγμένα εργαλεία διαχείρισης κλήσεων, περιστατικών, επιχειρησιακών πόρων, στελέχωσης υπηρεσιών και τηλεματικών δεδομένων. 

Θέλησε παράλληλα να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά και τον αντιδήμαρχο, Σταμάτη Καμπουράκη δηλώνοντας ότι υπάρχει μια άριστη συνεργασία ενώ όντας σε συναισθηματική φόρτιση δήλωσε την δυσαρέσκεια του που μετά από τόσο χρόνια στην Π.Υ Κω και έχοντας βάλει όλους τους πλάτη έχουν αυτήν την αντιμετώπιση.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ