Κακό Πρινάρι: Φραστική επίθεση, παρ' ολίγον άσκηση σωματικής βίας & εγκατάλειψη από ασυνείδητο οδηγό βαν που κατέστρεψε ποδήλατο 12χρονου μαθητή
Κως
12/10/2022

Ένα απαράδεκτο συμβάν έλαβε χώρα χτες βράδυ στην περιοχή Κακό Πρινάρι της Κω και συγκεκριμένα έξω από γνωστό mini market όταν ασυνείδητος οδηγός μικρού βαν πάτησε και κατέστρεψε αγωνιστικό ποδήλατο 12χρονου αθλητή, το οποίο ήταν σταθμευμένο προσωρινά πίσω ακριβώς από το σημείο που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο.

Ο οδηγός κάνοντας όπισθεν για να φύγει από τη θέση πάρκινγκ επέφερε τη ζημία στο ποδήλατο κι αντί να συνδιαλαγεί με τον 12χρονο για το ατύχημα του επιτέθηκε φραστικά, έπειτα κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και τελικά επιβιβάστηκε στο βαν κι εγκατέλειψε τη σκηνή του συμβάντος.

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό κριτή Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Χρήστο Σιδέρη, τέτοια περιστατικά δε συνάδουν σε καμία περίπτωση ούτε με το προφίλ της Κω, του νησιού του ποδηλάτου ούτε με τις πολιτισμένες κοινωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τροχαία έχει στα χέρια της τον αριθμό κυκλοφορίας του επίμαχου βαν ενώ οι γονείς του μαθητή δε θα προβούν σε μήνυση αν ο οδηγός του εμφανιστεί για να εξηγηθεί. 

Ο κ.Σιδέρης, στις δηλώσεις του, εφιστά την προσοχή των συμπολιτών μας σε ό,τι αφορά την μετακίνηση των ποδηλάτων είτε πρόκειται για αθλητές είτε για ντόπιους κατοίκους που κινούνται στην πόλη είτε για ξένους επισκέπτες που επιδίδονται σε ποδηλατοβολτες σε πολλές περιοχές του νησιού. 

Ρεπορτάζ