Δ.Ι.Ι.Κ: Ετήσια Διεθνής Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Επιτροπής «Επιστοά»
Κως
26/10/2022

Αμέσως μετά το τετραήμερο Συμπόσιο Ιπποκρατικής Ιατρικής και την Τελετή Απόδοσης του Ιπποκρατικού Όρκου, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, θα φιλοξενήσει στο Ιπποκράτειο Μέλαθρο την Ετήσια Διεθνή Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Επιτροπής «Επιστοά» (Epistoa). Η «Επιστοά» αποτελεί έναν οργανισμό που προωθεί τις ευρωπαϊκές ανθρωπιστικές αξίες σε συνδυασμό με την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή πολιτιστική κληρονομιά. 

Η Συνάντηση θα λάβει χώρα μεταξύ 28 – 30 Οκτωβρίου 2022. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινάει την 28η Οκτωβρίου με την πραγματοποίηση  της  επίσημης συνάντησης στην Κω και με ομιλίες από τους Καθηγητές κυρίους Βλαχάκη, Γιαπιτζάκη και Χρούσο.  

Το Σάββατο 29η Οκτωβρίου θα διεξαχθεί συνάντηση στο Ιπποκράτειο Μέλαθρο του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος, που θα περιλαμβάνει και ξενάγηση στον Ιπποκράτειο Βοτανικό Κήπο, για την μάθηση των αξιών των φυτών καθώς και θα προβληθεί Αναπαράσταση της Φετινής Τελετής Απόδοσης του Ιπποκρατικού Όρκου. Το κλείσιμο της ημέρας θα γίνει με  την επίσκεψη τους στο Αρχαίο Ασκληπιείο της Κω. 

Την Κυριακή 30η του Οκτώβριου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο κέντρο της πόλης της Κω  και επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο.

Το Δ.Σ. του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος τους καλωσορίζει την Ετήσια Διεθνή Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Επιτροπής, προσδοκά σε περαιτέρω συνεργασία  και  εύχεται μια όμορφη διαμονή στην γενέτειρα του πατέρα της Δυτικής Ιατρικής Ιπποκράτη.