BAKOYΦ Κω: «Τελετή εγκαινίων της έναρξης αποκατάστασης του Τεμένους Γαζή Χασάν Πασά στο Πλατάνι»
Κως
03/11/2022

Χθες 02/11/2022 πραγματοποιήθηκε  η τελετή εγκαινίων της έναρξης αποκατάστασης του Τεμένους Γαζή Χασάν Πασά στο Πλατάνι. Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Βακούφ Κω κα. Κοτζαογλάν δήλωσε ότι μετά από πολλές και συντονισμένες προσπάθειες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ξεκίνησαν τις εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 11 μηνών. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα ποικίλα προβλήματα που συνάντησαν έως ότου ξεκινήσει η αποκατάσταση όχι μόνο του Τεμένους Γαζή Χασάν Πασά στο Πλατάνι, αλλά και του Τεμένους Ντεφτερντάρ στην πλατεία Ελευθερίας. 

Επίσης επισήμανε ότι πρώτο και κύριο μέλημά του Δ.Σ. του Βακούφ Κω ήταν και είναι η διοίκηση του Οργανισμού και η διαχείριση της περιουσίας του προς όφελος όλων ανεξαιρέτως των μουσουλμάνων συμπολιτών τους και η καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας προς τον σκοπό αποκατάστασης όλων των ζημιών που υπέστησαν τα κτήρια του Οργανισμού από τον σεισμό του 2017. 

Κλείνοντας ευχαρίστησε προσωπικά την κα Μιχαηλίδου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου , τον κο Καλαντζή, Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων, τον κο Διδασκάλου Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και τον κο Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στο Δ.Σ. του Βακούφ Κω από την πρώτη στιγμή και τους  βοηθούν με κάθε τρόπο στη δύσκολη αυτή προσπάθεια για την επίτευξη του σκοπού τους και της αποκατάστασης των καταστραφέντων κτηρίων του Οργανισμού, που ταυτόχρονα αποτελούν σημεία αναφοράς της πόλης της Κω.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κω – Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Σοφολογιότατος Ιμάμης Ρόδου, ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων κ. Καλαντζής, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Καματερός, ο Έπαρχος Κω – Νισύρου κ. Καμπανής, ο Δήμαρχος Κω κ. Νικηταράς, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κα. Μιχαηλίδου, ο πρόεδρος του Βακούφ Ρόδου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Γιαννικουρής, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κω κ. Χρυσουλάκης, ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Αγγελίτσης, οι λοιπές τοπικές αρχές του τόπου καθώς και πλήθος μουσουλμάνων συμπολιτών μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΑΚΟΥΦ ΚΩ       

Φωτογραφίες