Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για το έργο ανάπλασης στο Τιγκάκι (pics & video)
Κως
02/12/2022

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για το έργο ανάπλασης στο Τιγκάκι με τον δρόμο απ’ την πλατεία ως την αλυκή να παραμένει κλειστός. Πρόκειται για τη συνέχεια του έργου που ξεκίνησε πέρυσι και ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο τμήμα του, ενώ διακόπηκε προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στις τοπικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Το έργο με τίτλο «Πλήρης ανάπλαση κεντρικής οδού οικισμού Τιγκακίου» σχεδιάστηκε απ’ την τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου Κω και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου, με προϋπολογιζόμενο κόστος 756.000€ και τελικό κόστος 410.115,41€.

Η ανάπλαση περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, με ράμπες και ειδικές πλάκες για εξυπηρέτηση ΑμεΑ, κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων, δημιουργία ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και τοποθέτηση νέων φωτιστικών ιστών καθώς και τοποθέτηση και εγκατάσταση ενός αποχετευτικού δικτύου.

Στην κάμερα του KOSTV μίλησε ο Δήμαρχος Κω , Θεοδόσης Νικηταράς τονίζοντας την σημαντικότητα του έργου όπως και ο κοινοτικός σύμβουλος Ασφενδιού, Σεβαστιανός Παρβέρης ενώ το παρών έδωσαν η αντιδήμαρχος, Γεωργία Κασσιώτη, ο αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Αβρίθης, ο πρόεδρος της Μαρίνας, Κώστας Χόνδρος και ο τοπικός σύμβουλος Ασφενδιού, Γιώργος Μονάχας. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ