Λιμεναρχείο Κω: «Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων»
Κως
25/01/2023
  1. Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και συγκεκριμένα στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από νωρίς το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες με τοπικές χαλαζοπτώσεις. θα πνέουν άνεμοι Νοτιοανατολικοί εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, τις πρωινές ώρες στα Βόρεια Ανατολικοί Βορειοανατολικοί, από το απόγευμα 8 βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. 

  2. Κατόπιν τούτων, οι ιδιοκτήτες σκαφών, όλων των κατηγοριών και τύπων (ερασιτεχνικών και επαγγελματικών αλιευτικών, ταχυπλόων, ιστιοπλοϊκών, θαλαμηγών κ.λπ), παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση και φύλαξή τους, ενώ, επίσης, οι συμπολίτες μας παρακαλούνται όπως αποφεύγουν την άσκοπη μετάβαση και παραμονή τους σε λιμενικές εγκαταστάσεις, προς αποφυγή τυχόν ατυχήματος.

  3. Για περαιτέρω πληροφορίες – διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθ΄ όλο το εικοσιτετράωρο στην Υπηρεσία μας (τηλέφωνο 2242026594), καθώς και στους Λιμενικούς Σταθμούς Καρδάμαινας ( τηλέφωνο 2242091553) και Νισύρου ( τηλέφωνο 2242031222), ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ ( www. emy .gr ).Εκ της Λιμενικής Αρχής